ye-logo.v1.2

Кубок України з регбі-7: хмельницько-харківський фінал (ФОТО)

Спорт 3429
У фіналі Кубка України з регбі-7 зіграли хмельницький Еволюшн Севенс та харківський Олімп
У фіналі Кубка України з регбі-7 зіграли хмельницький Еволюшн Севенс та харківський Олімп. Фото: автора

У Хмельницькому розіграли почесний трофей з регбі-7.

На спорткомплексі «Поділля» 17 серпня зібралися команди з різних куточків країни, щоб розіграти Кубок України з регбі-7. Та головними фаворитами, вже традиційно, вважалися дві команди – хмельницький «Еволюшн Севенс» та харківський «Олімп». Саме ці клуби останніми роками зустрічаються у фіналі змагань. Але переможцем у цих протистояннях ставав «Олімп». Цього року все повторилося.

«Еволюшн Севенс» та «Олімп» дійшли до фіналу. І, якщо харків’яни впевнено подолали увесь турнірній шлях, то ось хмельничани ледь не спіткнулися в грі з одеським «Кредо-63». Одесити могли досягнути перемоги, адже вели в рахунку, та на останній хвилині поєдинку гравці «Еволюшн Севенс» продемонстрували клас та характер, занісши залікову спробу, яка дозволила їм виграти матч з рахунком 12:10.

Усі призери Кубка України отримали нагороди
РК Поділля посів 5 місце в Кубку України з регбі-7
У матчі за бронзу зустрілися харківський Легіон-13 та одеський Кредо-63

«Кредо-63», між іншим, мало усі шанси на те, що стати призером змагань. Адже одесити вибороли право зіграти в «малому фіналі» проти харківського «Легіону-13». Утім, проваливши перший тайм, у другій половині матчу підопічним Дмитра Федишина не вистачило ні сил, ні часу. «Легіон-13» виграв гру 26:19, а разом із нею і «бронзу» Кубка України.
Запеклим видався матч і за 5 місце, в якому хмельницьке «Поділля» грало з командою з Ірпеня Київської області. У цьому поєдинку все вирішив додатковий час до першої спроби. І «Поділля» змогло дотиснути суперника та завершити змагання на 5 місці.

Ну, а головний матч Кубка України пройшов без інтриги. Перша ж атака «Олімпу» завершилася спробою, ще за хвилину – харків’яни знову занесли м’яч у залікову зону. Провальний старт «Еволюшн Севенс», схоже, деморалізував хмельницьких регбістів. І на перерву команди пішли за рахунку 19:0 на користь багаторазового чемпіона та володаря Кубка України з Харкова.

У фіналі Кубка України з регбі-7 знову зійшлися хмельницький Еволюшн Севенас та харківський Олімп
Матч Еволюшн Севенс - Олімп
Матч Еволюшн Севенс - Олімп
Матч Еволюшн Севенс - Олімп

Лише на початку другої половини поєдинку господарі поля продемонстрували, що будуть боротися до останнього, і занесли результативну спробу, яку на свій рахунок записав Андрій Шокура. Та ці п’ять очок виявилися єдиними для «Еволюшн Севенс» у цьому матчі. Крім цього, команда на деякий час залишилася в меншості, оскільки жовту картку отримав Мирослав Шуляк.

Андрій Шокура в грі проти Олімпа приніс хмельничанам 5 очок
Матч Еволюшн Севенс - Олімп
Матч Еволюшн Севенс - Олімп

Отож, фінал завершився перемогою «Олімпа» з рахунком 34:5. Харків’яни знову стали володарями Кубка України, «Еволюшн Севенс» з Хмельницького – другі.

Вже за тиждень ці команди знову можуть зустрітися, але в Харкові. Там пройде заключний тур чемпіонату України з регбі-7. Щоправда, «Олімп» вже майже гарантував собі чемпіонство, а «Еволюшн Севенс» - «срібло».

Мирослав Шуляк (ліворуч), як капітан Еволюшн Севенс, отримав мали кубок на срібні медалі для команди
Харківський Олімп - володар Кубка України з регбі-9 у 2019 році
Фото команд-призерів Кубка України та інших учасників

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую