ye-logo.v1.2

Футбол. Успіх «Агробізнеса» та порятунок «Поділля»

Спорт 3069
Артем Гайдаш вийшов на заміну в матчі проти Ниви та забив один із двох голів Поділля
Артем Гайдаш вийшов на заміну в матчі проти Ниви та забив один із двох голів Поділля. Фото: з архіву

Команди з Хмельниччини зіграли свої чергові матчі в чемпіонатах України.

Першоліговий «Агробізнес» свій поєдинок проводив у Волочиську проти запорізького «Металурга», а друголігове хмельницьке «Поділля» грало в Тернополі проти «Ниви». І обидва представники Хмельниччини у Професіональній футбольній лізі, досягли позитивного результату.

«Агробізнес», який до цього поєдинку йшов у лідируючій групі, приймав одного з аутсайдерів змагань. Тому й не дивно, що саме команда з Волочиська вважалася фаворитом матчу. Та й сам матч пройшов під диктовку підопічних Остапа Маркевича. Вже на 9 хвилині, після навісу Сергія Семенюка, Руслан Черненко в падінні пробив головою та відкрив рахунок у грі. Згодом його подвоїти міг Ігор Сікорський, але форвард «Агробізнеса» не зміг реалізувати вихід сам на сам із голкіпером. Волочиська команда створила ще ряд моментів, але забити другий гол ніяк не могла.

Спокійніше вболівальникам волочиського «Агробізнеса» стало після 70 хвилини, коли їхня команда знову забила. Цього разу відзначився Богдан Семенець, який лише на 68 хвилині вийшов на заміну замість Сікорського.

У підсумку команда Маркевича здобула впевнену перемогу з рахунком 2:0 і… очолила турнірну таблицю першої ліги! В «Агробізнеса» 13 очок, у найближчих переслідувачів – харківського «Металіста», львівського «Руху», краматорського «Авангарду» та «Інгульця» з Кіровоградщини - на два менше. Свій наступний матч «Агробізнес» проведе на виїзді 4 вересня проти «Черкащини», яка посідає 13 місце.

«Поділля» в Тернополі зіштовхнулося з неабиякими труднощами в матчі проти лідера другої ліги «Ниви». Щоправда, ці складнощі команда Віталія Костишина створила сама собі. Контролюючи м’яч, хмельничани на 29 хвилині поєдинку «проспали» контратаку тернополян, яка завершилася тим, що Роман Волохатий відкрив рахунок у грі.
Під завісу першого тайму захисники «Поділля» позиційно не розібралися з гравцями у власному штрафному майданчику під час виконання удару від кутового прапорця. А тому навіс з «корнера» завершився тим, що Ігор Кохман без проблем пробив по воротах гостей і рахунок став 2:0.

Після перерви Віталій Костишин одразу ж зробив заміни, випустивши на поле Олександра Музичука та Артема Гайдаша. Згодом виявилося, що саме вони стануть тими футбоілстами, удари яких врятують команду від поразки.
«Нива», маючи перевагу в два голи, грала, здебільшого, на утримання рахунку. «Поділля» ж усіма силами йшло вперед, аби «врятувати матч». На 75 хвилині швидка атака хмельничан завершилася тим, що Гадаша вивели «на побачення» з голкіпером, і Артем влучно пробив. Ще через три хвилини тернополяни залишилися в меншості. Другу жовту картку отримав Андрій різник. І «Поділлю» вдалося втілити свою чисельну перевагу в забитий гол. На 80 хвилині матчу Олександр Музичук, отримавши м’яч після подачі з кутового, змістився у центр штрафного майданчика та з метрів 12-ти відправив м’яч у сітку воріт «Ниви» - 2:2.

Були в «Поділля» шанси здобути перемогу. Але знову команду підвела реалізація. Отож, нічия. А це, враховуючи перебіг подій у матчі, також позитивний результат.

Після 6 туру хмельничани продовжують перебувати на четвертому місці, маючи в активі 11 очок. Свій наступний матч команда проведе в Хмельницькому четвертого вересня проти ФК «Діназ» в Вишгорода. Початок матчу о 17.00.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую