FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
24 Липня, 2024

Футбол. «Поділля» - «Ужгород»: три голи та перервана серія (ВІДЕО+ФОТО)

Хмельницька команда, після невдалих поєдинків, змогла здобути переконливу перемогу в рідних стінах.

У 15 турі чемпіонату України з футболу в другій лізі групі «А» хмельницьке «Поділля», яке посідало шосте місце, приймало п’яту команду ліги ФК «Ужгород». Утім, у команд була однакова кількість очок. Цей матч мав дати відповідь на запитання – чи вийшли хмельничани з кризи, в якій опинилися після поразки в Калуші 0:5. Адже після того матчу «Поділля» програло ще два поєдинки, а один звело у нічию. Натомість «Ужгород» у чотирьох останніх поєдинках двічі зіграв внічию та два матчі виграв.

Напередодні матчу тренерський штаб та гравці «Поділля» зустрілися з вболівальниками, які хотіли почути: «Що відбувається в команді? Чому після безпрограшної серії з восьми матчів, команду наче підмінили?». Розмова тривала приблизно годину. Звісно, конкретної відповіді на поставлені запитання вболівальники не почули, адже в «Поділлі» й самі не до кінця розуміють, що сталося з командою. Але після такої розмови вчора, сьогодні, 13 жовтня, команда знову заграла так, як і декілька турів тому, коли була в лідерах чемпіонату.

Вже з перших хвилин поєдинку хмельничани почали активно діяти попереду та пресингувати суперників та їхній половині поля. І приблизно на 10 хвилині матчу, після подачі з кутового, Андрій Ліповуз завдавав небезпечного удару по воротам закарпатців, але відмінно зіграв голкіпер Мирослав Лютнянський. Та на 23 хвилині матчу й він був безсилим. «Поділля» організувало швидку контратаку, під час якої Ліповуз віддав пас на Віталія Каверіна. Той на швидкості увійшов до штрафного майданчика гостей і міг як віддати пас на Артема Панасенкова, так і пробити самотужки. Півзахисник «Поділля» обрав другий варіант та відкрив рахунок у матчі – 1:0.

Через три хвилини ФК «Ужгород» залишився в меншості. Юрій Дрозд порушив правила на Сергієві Зуєвичу і арбітр показав захиснику гостей жовту картку, яка для нього стала другою в матчі.

У схожій ситуації хмельничани були в минулому домашньому матчі проти «Чайки», коли вели в рахунку 1:0, залишилися в більшості та не втримали перевагу. Можливо, футболісти «Поділля» також згадали той матч і сьогодні вирішили не розслаблятися завчасно. А тому атаки на ворота «Ужгорода» продовжилися. Але забити більше в першому таймі хмельничани не змогли. То В’ячеславу Калініну не вистачило влучності, то Лютнянській врятував після ударів Андрія Муляра та Олександра Воловика.

Другий тайм, як і перший, розпочався з масованих атак хмельничан. І якщо удари Ліповуза та Зуєвича Лютнянський «потягнув», то на 60 хвилині голкіпер «Ужгорода» був безсилим. Каверін навісив з кутового на дальню стійку, де Ліповуз скинув під удар Ярославу Шпікулі. Захисник «Поділля» з метрів 20-ти пробив у дальню від голкіпера «дев’ятку», і рахунок став 2:0.

Хмельничани на цьому не зупинилися. Міг забивати Зуєвич, але не переграв воротаря, коли вийшов з ним віч на віч. Не забив і Калінін, коли отримав пас від Каверіна. М’яч, після удару з 5 метрів пройшов повз ворота, а ось В’ячеслав опинився у сітці воріт. Гості ж «огризнулися» перехопленням та неточним ударом. «Поділля» ж продовжило марнувати свої моменти. Черговий – у Каверіна, якого Воловик з власної половини поля довгою передачею вивів віч на віч із Лютнянським. Віталій пробив, але повз ворота. Та все ж хмельничанам вдалося забити третій гол. Ліповуз на 88 хвилині запустив лівим флангом Артема Романюка, а той віддав передачу на Арсентія Дорошенка, який в один дотик влучно пробив з 11 метрів – 3:0.

Отож, «Поділля» виграло в «Ужгорода» 3:0 та, набравши 22 очки, перемістилося на 5 місце. Свій наступний матч хмельничани зіграють 18 жовтня в Бучі Київської області проти «Оболоні-Бровар-2», яку перемагали вдома з рахунком 1:0. У Хмельницькому ж «Поділля» гратиме 23 жовтня проти тернопільської «Ниви».