FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
7 Травня, 2024

Хмельницький отримає держфінансування на добудову Палацу спорту

За словами Андрія Бондаренка, нині Палац спорту завершений майже на 50 відсотків. Фото: facebook.com/symchyshyn

Місто розраховує отримати з державної скарбниці 80 мільйонів гривень.

Сьогодні, 14 серпня, державна комісія підтримала виділення коштів на добудову хмельницького Палацу спорту. На цей об’єкт місто розраховує отримати з держбюджету 80 мільйонів гривень. Крім того, було презентовано новий вигляд фасаду Палацу спорту. Про це кореспондентам сайту «Є» розповів заступник Хмельницького міського голови Андрій Бондаренко, який сьогодні брав участь у засіданні державної комісії.

За його словами, в Україні третій рік діє державна програма фінансування будівництва палаців спорту. Цьогоріч на неї з держбюджету виділено 150 мільйонів гривень. Сьогодні державна комісія розглянула сім проєктів. Її члени підтримали виділення коштів на два палаци спорту, які будуються у Хмельницькому та Рівному.

«Ми розраховуємо, що на наш Палац спорту виділять 80 мільйонів гривень. Поки не можемо казати, чи дійсно отримаємо ці кошти у повному обсязі, адже має бути ще одне засідання державної комісії щодо їх остаточного розподілу, — розповідає Андрій Бондаренко. — Однак вже на сто відсотків можна стверджувати, що Хмельницький матиме держфінансування. Все, що залежало від міста, — зроблено. Зокрема, на цей рік з міського бюджету виділено 18 мільйонів гривень співфінансування».

За його словами, якщо Хмельницькому дійсно виділять 80 мільйонів гривень, то Палац спорту може бути завершений вже у наступному році. Нині його загальна проєктна готовість становить орієнтовно 50 відсотків.

Фасад хмельницький Палацу спорту матиме оновлений вигляд. Фото: facebook.com/symchyshyn

«Крім того, ми прийняли рішення оновити зовнішній вигляд фасаду Палацу спорту. Членам державної комісії також сподобався новий вигляд спортивного об'єкта», — додав Андрій Бондаренко.

Нагадаємо, у лютому цього року Хмельницький міський голова Олександр Симчишин заявляв про небезпеку недоотримання державного фінансування на добудову місцевого Палацу спорту. За таким сценарієм, завершення будівельних робіт, заплановане на 2021-й, може відкластися на наступні роки.

Будівництво хмельницького Палацу спорту стартувало у березні 2019 року на вулиці Прибузькій. Він має стати багатофункціональною спорудою, де можуть проходити не лише спортивні заходи, а й культурні події та масштабні форуми. У ньому запроєктовано 2500 глядацьких місць з можливим розширенням до трьох тисяч. На арені Палацу спорту передбачено змінне покриття призначене для змагань з різних видів спорту.

Читайте також: Замість сцени – острів: як у Хмельницькому фестивалили на карантині (ФОТО+ВІДЕО)