ye-logo.v1.2

Волейбол. Вперше в історії команда з Хмельниччини вийшла у чвертьфінал єврокубків

Спорт 2075
Епіцентр-Подоляни здолали естонців і попереду на команду з Городка очікує протистояння з чеською Прагою
Епіцентр-Подоляни здолали естонців і попереду на команду з Городка очікує протистояння з чеською Прагою. Фото: ілюстративне facebook.com/lasmirroks

Городоцький «Епіцентр-Подоляни» переміг естонський клуб «Сааремаа».

Вчора, 8 грудня, відбулися матчі 1/8 фіналу Кубка Виклику з волейболу. Єдиний представник України – городоцький «Епіцентр-Подоляни», в рідних стінах приймав естонську команду «Сааремаа». І, щоб визначити переможця протистояння, командам знадобилося п’ять партій.

Господарі майданчику, для яких цей матч став дебютним в єврокубках, довові впевнено розпочали матч. Вигравши першу партію з рахунком 25:20, «Епіцентр-Подоляни» продовжив свій успіх і в другому сеті. Утім, в середині партії травму отримав Владислав Діденко і гра в городоцької команди «посипалася». Чим швидко скористалися гості, які змогли виграти сет 25:20 та зрівняти рахунок у матчі – 1:1.

Команда Юрія Мельничука змогла «прийти до тями» в третій партії та виграти її 25:22. Та вже в четвертому сеті естонці знову переламали хід зустрічі. Утім, перемога далася їм важко. Адже за рахунку 20:14 на користь «Саареми», волейболісти «Епіцентру-Подолян» проявили справжній характер, наздогнавши суперника. Однак дотиснути… мабуть, не вистачило сил – 23:25.

Долю путівки до чверьтфіналу команди вирішували на тай-брейці. У «короткому» сеті до 15 очок сильнішими виявилися городоцькі волейболісти – 15:13. А відтак «Епіцентр-Подоляни» вперше в історії волейболу України став представником Хмельниччини, якому вдалося пройти до 1/4 фіналу єврокубкових змагань.

Вже сьогодні, 9 грудня, у Городку «Епіцентр-Подоляни» зіграють свій чветрьфінальний матч Кубка Виклику. Суперником подолян стануть чеські «Леви». Початок матчу о 18.00, транслювати його планує телеканал «Xsport».

Нагадаємо, в 1/16 фіналу Кубка Виклику ВК «Епіцентр-Подоляни» мав зіграти із бєлградським «Партизаном». Але серби знялися зі змагань через захворюваність декількох волейболістів на COVID-19. А відтак «Епіцентр-Подоляни» достроково пройшов до 1/8 фіналу змагань.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую