FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
23 Липня, 2024

Баскетбол. «Хмельницька політехніка» виграла чемпіонат України в першій лізі

Фінальне протистояння хмельничан проти чернівчан завершилося перемогою Хмельницької політехніки. Фото: Федерація баскетболу Хмельницької області

Вирішальний поєдинок пройшов у Хмельницькому.

Сьогодні, 4 травня, відбувся третій фінальний поєдинок чемпіонату України з баскетболу серед чоловіків у першій лізі. «Хмельницька політехніка» вдома приймали чернівецький «Че-Баскет» і змогла здобути важку та, водночас, історичну перемогу. Адже до цього ще жодна з команд Хмельницького не ставала чемпіоном у першій лізі.

До сьогоднішньої гри суперники вже встигли двічі зіграти у фіналі – у Хмельницькому перемогли хмельничани, у Чернівцях – чернівчани. А тому, щоб визначити чемпіона, довелося провести третій матч.

Перша чверть вирішальної гри завершилася мінімальною перевагою господарів майданчику – 23:22. Та на велику перерву команди пішли за переваги «Че-Баскет» - 48:46. У третій чверті хмельничанам вдалося не лише зрівняти рахунок, а знову вийти вперед – 73:70. Зауважимо, що протягом усього матчу лідер в рахунку змінювався 11 разів. А нічийний рахунок був 7 разів. Вирішальною ж стала заключна четверта чверть. «Хмельницька політехніка» змогла не лише зберегти свою мінімальну перевагу, а й трохи збільшити її. Зокрема, вдалішій кінцівці поєдинку. У підсумку хмельничани виграли матч з рахунком 93:88 та стали чемпіонами України. А Микиту Базилєва визнали MVP сезону – найціннішим гравцем першості.

Чемпіони України з баскетболу в першій лізі - Хмельницька Політехніки. Фото Серія Аніськова.

Для хмельницького баскетболу це історичне досягнення. До цього ж, якщо брати до уваги виступити баскетбольних команд області, подібного успіху досягав лише кам’янець-подільський клуб «Ді Ді Бао», який в 2019 році також ставав чемпіоном України в першій лізі.

Вигравши першість, «Хмельницька політехніка» отримала право на підвищення в класі. Вже наступного сезону хмельничани матимуть право виступати в вищій лізі чемпіонату України. Якщо, звісно, матимуть фінансові можливості для цього.

Читайте також: Баскетбол. Вперше у фіналі, вперше у Хмельницькому