FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
25 Серпня, 2024

Футбол. «Епіцентр» - «АФСК Київ»: нервовий матч, але переможний

Арсен Кривобедрий став автором переможного голу Епіцентру в ворота киян. Фото: з архіву

Дунаєвецька команда здобула четверту поспіль перемогу в чемпіонаті України в другій лізі групі «А».

 У 10 турі дунаєвецький «Епіцентр» 27 вересня на рідному стадіоні «Колос» приймав -«АФСК Київ». Команду, яка в попередніх 9 матчах, програла 6 ігор, а ще три звела внічию. Дунаєвчани ж до цього поступилися в трьох поєдинках, але ще в 5 перемогли. До того ж, в три з них були здобуті в останніх турах. А тому «Епіцентр» в цій грі вважався фаворитом. І дунаєвчани виграли. Але перемога далася вкрай важко.

Виконуючий обов’язки головного тренера «Епіцентру» Олег Надуда, провів певну ротацію футболістів після матчу в Кубку України проти харківського «Металіста-1925», в якому дунаєвчани поступилися 1:0. У воротах з перших хвилин вийшов Іван Тюрін, а серед польових гравців з’явилися Олег Ничипоренко, Арсен Кривобедрий, Руслан Івашко та Адріан Пуканич. Останній, між іншим, замінив Олександра Кіцака, який пропускав матч проти киян через перебір жовтих карток.

«Епіцентр» з перших хвилин матчу заволодів ініціативою та почав створювати моменти біля воріт гостей. Спочатку Руслан Івашко міг забивати, але киян врятував голкіпер, а на 23 хвилині Івашко в боротьбі із захисником опинився на газоні. Пенальті? Ні. Арбітр матчу Ігор Сташук із Чернігова показав нападник «Епіцентра» жовту картку за симуляцію.
Були в дунаєвчан ще моменти. Особливо небезпечний на 42 хвилині, коли Барбоса да Сілва віддав в район 11-метрової позначки пас на Тараса Пліса, і той, підробивши м’яч під удар, пробив вище воріт.

Після перерви малюнок у грі не змінився. Господарі продовжили йти вперед великими силами. «Епіцентру» вдалося забити на 52 хвилині, коли влучним ударом головою відзначився Івашко. Але арбітр скасував взяття воріт, оскільки до цього зафіксував порушення правил у нападі з боку Євгенія Захарченка. Дунаєвчани і надалі створювали моменти, але ніяк не могли реалізувати їх. Через що відчутно нервували. «Ми працюємо на тренування над завершенням атак, але, бачите, ніяк не можемо реалізувати те, що створюємо», - після гри сказав Олег Надуда.

Та на 82 хвилині дунаєвчанам все таки вдалося втілити свою перевагу в зароблений пенальті. Спочатку удар Алішера Якубова прийняли на себе стійка воріт «АФСК Київ», а потім м’яч, після добивання Андрія Беженара влучив у руку Дмитру Рогульському. Але ж 11-метрвоий потрібно було ще реалізувати. Його пробив Євгеній Немтінов. Але киян від голу врятував голкіпер Кирило Баранцов, який відбив удар. Та далі Барбоса був першим на добиванні – і знову Баранцов відбив. Утім наступний удар від Арсена Кривобедрого приніс дунаєвчанам бажаний гол.

У підсумку «Епіцентр» виграв матч з рахунком 1:0. І тепер у команди 16 очок та 5 місце в турнірній таблиці.

Свій наступний поєдинок дунаєвчани проведуть на Київщині 2 жовтня проти «Діназа» - команди, яка з 22 очками посідає третє місце.

Читайте такж: «Агробізнес» - «Поділля»: дербі з нулями на табло