ye-logo.v1.2

Футбол. «Епіцентр» - «Металіст-1925»: із бажанням перемогти, але без сенсації (ФОТО)

Спорт 3686
Харківський Металіст-1925 у Дунаївцях зміг здолати Епіцентр та вийти до 1/8 фіналу Кубка України з футболу
Харківський Металіст-1925 у Дунаївцях зміг здолати Епіцентр та вийти до 1/8 фіналу Кубка України з футболу. Фото: автора

Дунаєвецька команда не змогла вийти до 1/8 фіналу Кубка України.

23 вересня в Дунаївцях на стадіоні «Колос» відбувся матч 1/16 фіналу Кубка України з футболу, в якому місцевий «Епіцентр» приймав харківський «Металіст-1925». І, якщо минулого року подоляни зупинилися на цій стадії, програвши першоліговому волочиському «Агробізнесу», то цього разу пройти до 1/8 фіналу друголіговому «Епіцентру» завадила команда, яка виступає в Українській Прем’єр-лізі.

«Металіст-1925», після виїзного матчу в УПЛ проти ПФК «Львів», який 19 вересня завершився 0:0, не повертався до Харкова, а переїхав у Кам’янець-Подільський. Саме там команда Валерія Кривенцова готувалася до гри в Дунаївцях. І, якщо порівнювати склад «Металіста-1925» у матчі в Львові з тим, який Кривенцов виставив сьогодні, то, звісно, він зазнав суттєвих змін.

Кубок України: Епіцентр - Металіст-1925

Андрій Беженар, півзахисник Епіцентру, в боротьбі із Фабіньо.

Насамперед, вперше у сезоні в стартовому складі гостей вийшов голкіпер Денис Шеліхов. Який, забігаючи наперед, декілька разів рятував свою команду від голу, після атак «Епіцентру». Вперше вийшов і захисник молодіжної збірної Боснії і Герцеговини Амар Квакіч. Ще ряд футболістів, які немають достатньої ігрової практики в УПЛ, також вийшли у старті «Металіста-1925». А ось, до прикладу, нападника Юрія Батюшина навіть не було в заявці на гру.

Євгеній Немтінов грав здебільшого на правому фланзі півзахисту Епіцентра

Євгеній Немтінов грав здебільшого на правому фланзі півзахисту Епіцентра.

Виконуючий обов’язки головного тренера «Епіцентру» Олег Надуда, після перемоги в Черкасах над «Дніпром» 3:1, також провів певні ротації в стартовому складі. Вперше у «страті» вийшов лівий захисник Владислав Кравченко, який в сезоні 2019/2020 років грав за «Металіст-1925». А на позиції центрфорварда зіграв бразилець Барбоса. А ось Руслан Івашко залишився на заміні.

Барбоса да Сілва тривалий час матчу Епіцентр-Металіст-1925 грав на позиції центрального нападника

Барбоса да Сілва тривалий час матчу Епіцентр-Металіст-1925 грав на позиції центрального нападника.

Стартові хвилини видалися доволі цікавими у виконанні саме дунаєвецької команди. «Епіцентр» активно розпочав матч. І вже на першій хвилині небезпечно вздовж воріт «Металіста-1925» прострілював Андрій Беженар. І, якби не відмінна гра Шеліхова, який був першим на м’ячі, можливо б Євгеній Немтінов міг переправити м’яч у сітку воріт гостей. На 6 хвилині непогано пробивав і Кравченко – але знову Шеліхов «був на місці». Ще через три хвилини Денис парирував удар і від Барбоси.

Кубок України: Епіцентр - Металіст-1925

Кубок України: Епіцентр - Металіст-1925.

Кубок України: Епіцентр - Металіст-1925

Кубок України: Епіцентр - Металіст-1925.

Кубок України: Епіцентр - Металіст-1925

Кубок України: Епіцентр - Металіст-1925.

Тарас Пліс вивів Епіцентр на матч проти Металіста-1925 у статусі капітана команди

Тарас Пліс вивів Епіцентр на матч проти Металіста-1925 у статусі капітана команди.

Після такого активного початку «Епіцентру», «Металісту-1925» вдалося відповісти небезпечним ударом Андрія Ременюка, який «потягнув» Сергій Чернобай. Були ще удари Антона Савіна та Артура Западні. Щоправда, особливої загрози воротам господарів вони не несли. А ось вже на першій компенсованій арбітром хвилині до першого тайму «Епіцентр» міг відкривати рахунок у матчі. Після прострілу Немітнова м’яч влучив у ногу Ткачуку та полетів у ворота «Металіста-1925». Але вчасно зреагував Шеліхов, який і врятував свою команду від голу. Ще через хвилину голкіпер харківської команди знову став героєм епізоду – Тарас Пліс вивів Барбосу на ударну позицію і бразилець пробив… але ж Шеліхов ногу зміг відбити м’яча, а тому рахунок не змінився – 0:0.

Трибуни стадіону Колос активно підтримували ФК Епіцентр в матчі проти Металіста-1925

Трибуни стадіону Колос активно підтримували ФК Епіцентр в матчі проти Металіста-1925.

У другому таймі вже була інша гра. Футболісти «Епіцентру» продовжили демонструвати неймовірне бажання до перемоги. Але проти кваліфікованих гравців з УПЛ одного бажання замало. «Металіст-1925» почав більше володіти м’яч, контролювати гру. Щоправда, втілити це у гол заважав суперник, який почав більше діяти на контратаках. І одна з них – на 78 хвилині, могла завершитися голом. Але Алішер Якубов, який вийшов на заміну, після передачі Арсена Кривобедрого, в падінні головою з восьми метрів не влучив у рамку воріт суперника.

Кубок України: Епіцентр - Металіст-1925

Кубок України: Епіцентр - Металіст-1925.

Кубок України: Епіцентр - Металіст-1925

Кубок України: Епіцентр - Металіст-1925

Як забивати «Металіст-1925» продемонстрував на 83 хвилині, коли передачу вздовж воротарської «Епіцентру» зробив Дмитро Криськів, а Андрій Ременюк її замкнув – 0:1. А розпочав цю атаку Євген Протасов, який як і Криськів, вийшов у другому таймі.

Дунаєвчани знову пішли в наступ. І вже на 90+2 хвилині на газоні в штрафному майданчику «Металіста-1925» опинився Руслан Івашко. Але арбітр пенальті не призначив, а форварду «Епіцентра» показав жовту картку за симуляцію.

Кубок України: Епіцентр - Металіст-1925

Кубок України: Епіцентр - Металіст-1925

Кубок України: Епіцентр - Металіст-1925

Кубок України: Епіцентр - Металіст-1925

У підсумку «Металіст-1925» переміг із мінімальним рахунком 1:0 та вийшов до наступного раунду Кубка України. «Епіцентр» же тепер сконцентрується виключно на чемпіонаті України в дургій лізі групі «А». Вже 27 вересня в Дунаївцях вони прийматимуть «АФСК Київ».

Читайте також: «Поділля» - «Кремінь»: результативний матч та перемога хмельничан (ФОТО)

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую