FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
6 Травня, 2024

Басктебол. «Хмельницький» - «Київ-Баскет»: дали бій, але програли (ФОТО)

БК Хмельницький не зміг здолати БК Київ-Баскет в 1/8 фіналу Кубка України. Фото: автора

У Кубку України в 1/8 фіналу хмельницька команда, попри поразку від киян, змусила тренера гостей критикувати своїх баскетболістів.

Вчора, 5 січня, в Хмельницькому відбувся поєдинку 1/8 фіналу Кубка України з баскетболу, в якому БК «Хмельницький» приймав «Київ-Баскет». Титулований суперник, якого очолює латвійський фахівець, головний тренер збірної України Айнарс Багатскіс, не без проблем зміг пройти до наступного етапу. А хмельничани, які хоч і поступилися, отримали не лише оплески вболівальників, а й схвальні відгуки від наставників обох команд.

БК «Хмельницький» до цього матчу не мав достатньої ігрової практики через паузу в чемпіонаті в вищій лізі та перенесену гру в Одесі. Утім, як після гри сказав головний тренер команди Аурінас Ясіліоніс, в його колективі зібрані професіонали, яких налаштовувати на матч проти «Київ-Баскету» не потрібно було. «Наші хлопці дали бій та отримали певний досвід. Тому що не всі грали на такому рівні та бачили таких атлетів», - сказав ще Ясіліоніс.

А ось наставник «Київ-Баскета» Айнарс Багатскіс заявив: «Налаштовувалися на матч. Показували, як ви «вбили» «Одесу» (на попередньому етапі Кубка БК «Хмельницький» обіграв іншого представника Суперліги БК «Одесу» - прим.авт.), намагалися показати, як ви «Одесі» закинули за перші дві чверті 54 очки, казали, що в баскетбол вміють грати всі. І, як думаєте, цього достатньо? Виявилося, що ми були ганчірками! Якщо в перші чверті нам закидають різного виду кидки і в «обличчя», і в проходах, ненайшвидші гравці, то для чого нам грати в баскетбол? Соромно… У другому таймі я сказав, що, мабуть, нас усіх звільнять після цієї гри. І мабуть, якісь слова все таки подіяли. Дуже добре, що була така гра, яка змусить нас більше думати про те, що в баскетбол вміють грати усі».

Що ж так не сподобалося Багатскісу в діях його команди? Можливо, те, що на майданчику у перших двох чвертях домінував не «Київ-Баскет», а БК «Хмельницький». Хмельничани, за відчутної підтримки вболівальників, просто «летіли» вперед. Звісно, не все виходило – як у нападі, так і в захисті. Але господарі старалися дати гідний бій представнику найвищого дивізіону чемпіонату України та учаснику Єврокубків. Зробити це було не легко.

Хмельницький - Київ-Баскет - матч 1/8 фіналу Кубка України.

Перша чверть видалася не дуже результативною. Команди на двох заробили 38 очок. Та, головне для господарів, що вони були попереду – 20:18. А в другій чверті хмельничанам вдалося навіть збільшити свою перевагу. Мали відрив у 13 очок. Утім, перед великою перервою «Київ-Баскет» скоротив відставання до мінімума – 3 бали. Але кінцівка чверті все одно була за баскетболістами з Хмельницького. Влучні кидки Роберта Вудсона та Максима Ожегова дозволили піти на відпочинок за рахунку 47:40.

Маючи перевагу в 7 очок, у третій чверті поступово вона почала зникати. Швидкі проходи американських легіонерів «Київ-Баскета», а також дальні кидки гостей давали свій результат для команди Багатскіса. І за 3 хвилини 2 секунди до завершення третьої десятихвилинки рахунок став нічийним – 58:58. Ясіліоніс одразу взяв тайм-аут, але стримати суперника вже було важче. Ще й Дерріл Вудсон, кращий в Суперлізі за відсотком влучних триочкових кидків, почав демонструвати свою майстерність. І, забігаючи наперед, у грі проти «Хмельницького» київський Вудсон закинув 6 із 11 триочкових кидків, що становить 55% реалізації. Краще за нього в складі «Київ-Баскета» в цій грі за таким показником був лише інший американець – Джеффрі Гаррет – 57% (4 із 7). Щоправда, Джилан Вашингтон показав 100% влучання, але у нього було лише дві спроби.

Хмельницький - Київ-Баскет - матч 1/8 фіналу Кубка України.

Ну, а третя чверть завершилася з рахунком 62:68, а це означало, що в заключній десятихвилинці буде бій. Кияни, маючи мінімальну перевагу, змогли не лише зберегти її, а й все таки збільшити. І це при тому, що в хмельничан пішли кидки в американця Роберта Вудсона, який в цій грі закинув 6 із 8 триочкових (75%). А ось Микола Полюляк, який став кращим за кількістю набраних очок у матчі в складі БК «Хмельницький», 20 разів намагався влучити з дальньої відстані, і лише 8 кидків досягнули мети. Звісно, показник Полюляка дуже пристойний, адже він набрав 19 очок у матчі та зробив 10 підбирань. Але цього не вистачило його команді, аби здолати суперника, вищого за рангом.

Хмельничани намагалися до останнього відігратися. І десь могло здатися, що вони зможуть створити сенсацію. Та за 2 хвилини 25 секунд до завершення 5 фол отримав капітан команди Антон Давидюк, а без нього стало грати ще важче. «У вас дуже неприємна команда, не знаю, чи може вона виграти щось велике, але попсувати нерви будь-якій команді в Україні, вона точно може», - ось так після гри охарактеризував БК «Хмельницький» головний тренер киян Айнарс Багатскіс.

«Київ-Баскет» виграв матч з рахунком 99:80, а разом із ним путівку до наступного раунду Кубка України. Ну, а БК «Хмельницький» тепер зосередиться виключно на матчах чемпіонату України в вищій лізі, де в групі 2 посідає 3 місце. Попереду гра проти лідера – «Старого Луцьку-Університету», яка пройде в Хмельницькому 22 січня.

Ну, а до вашої уваги фото з матчу «Хмельницький» - «Київ-Баскет»:

Гравці БК Хмельницький виходили на матч проти Київ-Баскета в піднесеному настрої.

Хмельницький - Київ-Баскет - матч 1/8 фіналу Кубка України.

Микола Полюляк став найрезультативнішим гравцем хмельничан у грі проти Київ-Баскета.

Михайло Горобченко, розігруючий БК Хмельницький.

Роберт Вудсон у грі проти Київ-Баскета набрав 15 очок.

Максим Ожегов отримав мікротравму в грі, але зміг згодом продовжити матч.

Аурімас Ясіліоніс, головний тренер БК Хмельницький.

Айнарс Багатскіс, головний тренер Київ-Баскету.

Метью Мазік у грі проти киян приніс своїй команді 12 очок.

Група підтримки хмельницької команди.

Відібрати м'яч в Дмитра Скапінцева, зріст якого 216 сантиметрів, справа не легка.

Антон Давидюк, капітан БК Хмельницький.

Максим Ожегов, попри розбиту бров, "бився" до останнього.

Тепер БК Хмельницький зосередиться на чемпіонаті України в вищій лізі.