ye-logo.v1.2

Хмельничани створили сенсацію в Кубку України з баскетболу

Спорт 2439
Ключовими в цій грі стали влучання з триочкової дистанції
Ключовими в цій грі стали влучання з триочкової дистанції. Фото: автора

БК «Хмельницький» вибив з турніру клуб з Суперліги.

Баскетбольний клуб «Хмельницький» став першою командою з нижчого дивізіону, що вибила з турніру клуб з Суперліги. Уже в першому сезоні у Вищій лізі хмельничани створили сенсацію всеукраїнського масштабу, здолавши у рідних стінах БК «Одесу».

БК «Хмельницький» – БК «Одеса» 83:80 (28:21, 26:18, 10:19, 19:22)

Хмельницький: Давидюк 27 очок + 8 підбирань, Буц 24 очок + 11 підбирань, Полюляк 16 очок + 6 підбирань, Мазік 4 очка, Горобченко 3 очка + 8 передач – старт; Кісільчук 9 очкок, Кузьменко, Когут, Ожегов.

Одеса: Агафонов 18 очок + 9 підбирань, Лейманіс 18 очок, Келлісон 17 очок + 9 підбирань, Носков 11 очок + 7 підбирань, Фіцпатрік 9 очок – старт; Балабан 5 очок, Шорсткий 2 очка, Марченко.

Хмельничани перед матчем з одеситами провели дві гри чемпіонату в Луцьку. І якщо першу гру було програно задовго до фінального свистка, то в другому матчі хмельничани були попереду всю гру, інколи доводячи перевагу до двох десятків очок. Але на останніх хвилинах дозволили супернику наздогнати себе і програли лише в одне очко на останній хвилині. 85:84 на користь лучан.

Після такої емоційної гри гравці БК «Хмельницький» налаштовувались реабілітуватись в матчі Кубку України. Але ім’я суперника – суперлігового БК «Одеса», що перебуває на 9-му місці в турнірці, не давало багато надій на перемогу.

Хмельничани почали матч на дуже великих швидкостях, раз за разом проводячи швидкі та результативні атаки. Гості не поспішали, ніби освоюючись в новому для себе залі, подовгу розігрували м’яча, кидали здалеку, але все невдало. І хмельничанам вже на перших хвилинах вдалось відірватись більше ніж на 10 очок. Тайм-аут тренера гостей Олега Юшкіна трохи зібрав команду і вони провели декілька результативних атак поспіль.

Але у господарів в першій половині, як то кажуть «полетіло», - відсоток влучань був просто феноменальним. Особливо вдавались триочкові - їх раз у раз відправляли в кільце суперників Антон Давидюк та Микола Полюляк. Тай інші хмельничани майже не хибили в ці хвилини. В результаті на велику перерву команди пішли за переваги господарів в 15 очок – 54:39.

А після перерви з господарями знову відбулись неприємні метаморфози – свої перші очки команда набрала лише на 5-й хвилині третьої чверті, коли гості, завдяки вдалій грі, перш за все в захисті, наблизились на відстань двох атак. Проходи Чарльза Келлісона, Томса Лейманіса та впевнена гра Андрія Агафонова нагадали глядачам, що перед ними команда Суперліги. І щойно здалося, що одесити наздоженуть і переженуть господарів, у хмельничан знову «прорізались» зуби в атаці – особливо допоміг команді в ці моменти Антон Буц, що і в захисті відпрацював, і в атаці був більш ніж переконливим.

Найрезультативнішим гравцем став Антон Давидюк.

Остання чверть гри була нервовою. Одесити намагались наздогнати, але всі їхні спроби наблизитись впритул в рахунку, розбивались об захист та результативність хмельничан. Навіть 4-й фол Миколи Полюляка в середині чверті не завадив команді з Хмельницького довести гру до перемоги. Чарльз Келлісон кидав «на овертайм» за 3 секунди до фінальної сирени, але, на радість господарям, невдало.

Можна сперечатися про закономірність цієї перемоги, про мотивацію гостей. Але гра і самовіддача хмельницьких баскетболістів заслуговують лише на компліменти. Залишається чекати наступного суперника у Кубку.

А вже 13 та 14 листопада в Хмельницькому відбудуться наступні матчі Вищої ліги. Суперником хмельничан буде лідер турніру БК «Рівне-ОШВСМ» з Рівного, команда, що не зазнала ще жодної поразки.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую