FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
1 Травня, 2024

Футбол. «Поділля» та «Агробізнес» планують підготовку за кордоном

Голкіпер Євген Кучеренко (праворуч), швидше за все навесні 2022 року не виступатиме за хмельницьке Поділля. Фото: з архіву

Команди вже вийшли з відпустки та почали готуватися до весняної частини чемпіонату.

Першість України з футболу в першій лізі відновиться 19 березня. І представники Хмельниччини в першому дивізіоні – хмельницьке «Поділля» та волочиський «Агробізнес», вже розпочали підготовку. Спочатку вдома, а згодом, планують і відправитися на закордонні збори.

Як розповів журналісту сайту «Є» президент ФК «Поділля» Євген Бейдерман, команда в середині лютого планує вирушити на три тижні в Туреччину, де на неї очікуватимуть хороші футбольні поля та контрольні матчі. Будуть в клубі й нові футболісти. «Ми плануємо підписати 5-6 футболістів, - каже Євген Бейдерман. – Навіть знаємо, кого саме хочемо дозаявити. Але поки прізвищ називати не буду. Коли підпишемо контракти, тоді й оприлюднимо. Знаю, що багатьох вболівальників цікавить і подальша доля гравців, яких ми орендували в інших команд. Тож Веремієнко, Коваль, Мораренко та Кучеренко повернулися до розташування клубів, яким вони належали. Думаю, когось із них ми побачимо навесні в складі «Поділля». А ось щодо Кучеренка… Він вже їхав до нас в оренду з «Колоса», ми були зацікавлені в послугах цього голкіпера. Утім, Євген опинився на перегляді в казахському «Аксі», який очолив Руслан Костишин (старший брат головного трена «Поділля» Віталія Костишина – прим.авт.) Тому нам неодмінно потрібно шукати нового воротаря. І тренерський штаб вже працює над вирішенням цього питання».

Наразі хмельничани до середини лютого готуватимуться в Хмельницькому. І, за словами головного тренера «Поділля» Віталія Костишина, планують провести три контрольні матчі - 2 лютого в Вінниці проти «Ниви» та 10 лютого в Івано-Франківську проти «Прикарпаття». «Ще шукаємо спаринг-партнера на 5-6 лютого, - каже Віталій Костишин. – Але також на виїзді, а не в Хмельницькому. Бо в нас, на жаль, немає нормального футбольного поля, на якому взимку можна грати».

Розпочали свою підготовку і в Волочиську. «Агробізнес», як розповів журналісту сайту «Є» віцепрезидент клубу Андрій Донець, також проведе три тижні на зборах у Туреччині, які розпочнуться з середини лютого. До того ж часу готуватимуться вдома та планують зіграти чотири контрольні матчі. Усі на виїзді. 2 лютого проти ФК «Юність» з першості Львівщини, 5 лютого – проти львівських «Карпат», а 8 лютого – проти луцької «Волині». Ці матчі пройдуть у Львові. А 11 лютого – в Івано-Франківську проти «Прикарпаття».

Також у складі «Агробізнеса» є вже нові футболісти. Лави клубу поповнили 28-річний нападник Олександр Апанчук із «Діназу», 22-річний півзахисник Сергій Русьян з «Чайки» та 25-річний експівзахисник «Кременя» Денис Бєлоусов.

Нагадаємо, після 20 турів у першій лізі «Поділля» з 26 очками посідає 8 місце, а «Агробізнес» із 21 балом – 13-те. Свої перші офіційні матчі в 2022 році команди з Хмельниччини мають провести 19 березня (базова дата туру). «Агробізнес» у Волочиську прийматиме тернопільську «Ниву», а «Поділля» в Хмельницькому – криворізький «Кривбас».

Читайте також: Хмельничанка Ольга Полюк здобула олімпійську ліцензію