ye-logo.v1.2

Баскетбол. «Хмельницький» - «Прометей-2»: дебют Шликової та друга сходинка в таблиці (ФОТО)

Спорт 4377
Антон Давидюк, капітан БК Хмельницький в матчі 20 лютого проти Прометея-2 приніс воїй команді  32 очки
Антон Давидюк, капітан БК Хмельницький в матчі 20 лютого проти Прометея-2 приніс воїй команді 32 очки. Фото: автора

Хмельничани вдома двічі здолали команду з Дніпропетровщини.

 У чемпіонаті України з баскетболу серед чоловіків у вищій лізі пройшли чергові матчі другого етапу. Баскетбольний клуб «Хмельницький» вдома приймав «Прометей-2-ДДТУ» зі Слобожанського Дніпропетровської області. Команду, яка на першому етапі виграла турнір у групі 1, і перед матчами в Хмельницькому посідала 3 місце, тоді як хмельничани йшли четвертими. Та після матчів які пройшли 19-20 лютого, все змінилося.

Та перед цими матчами хмельничани зазнали кадрових втрат. Головний тренер БК «Хмельницький» Аурімас Ясіліоніс повернувся до Литви. Причина – загострення ситуації в неоголошеній війні, яку Росія веде проти України. Нагадаємо, ще раніше через можливе повномасштабне вторгнення російських військ в Україну хмельницьку команди залишив американець Метью Мазік. Утім, не виключено, що Ясіліоніс, якщо напруга найближчим часом спаде, повернеться до Хмельницького.

А відтак діями та підготовкою баскетболістів нині займається Ганна Шликова, яка минулого сезону разом із БК «Хмельницький» стала чемпіонкою України в першій лізі. Але в якості головного тренера в вищій лізі Ганна Шликова ще не була. До цього вона лише допомагала Ясіліонісу. І ось – дебют припав на матчі проти «Прометея-2».

За відсутності Аурімаса Ясіліоніса тренує БК Хмельницький Ганна Шликова

За відсутності Аурімаса Ясіліоніса тренує БК Хмельницький Ганна Шликова.

Звісно, маючи в своєму розпорядженні досвідчених гравців, Шликовій навряд чи варто було сильно хвилюватися за свій дебют у вищій лізі. Але і розслаблятися не варто було. А тому стартовий склад на гру був бойовий: Давидюк, Полюляк, Горобченко, Буц та Кабацюра. І ця перша п’ятірка зробила гру як у першому матчі, так і другому.

У матчі 19 лютого «Хмельницький» доволі швидко та впевнено забезпечив собі комфортну перевагу в рахунку. Вигравши першу чверть 25:15, у другій хмельничани ще збільшили перевагу до 18 очок. Утім, після великої перерви, схоже, гравці БК «Хмельницький» завчасно повірили в перемогу, адже дозволили супернику виграти чверть 31:36. Щоправда, слід зауважити, господарі в третій чверті грали майже без захисту. Ну, а в заключній десятихвилинці знову перевага була на боці підопічних Ганни Шликової. У підсумку БК «Хмельницький» переміг з рахунком 105:86. Ну, а найбільше очок своїй команді приніс Антон Буц – 20. По 18 у Полюляка та Давидюка.

БК Хмельницький - Прометей-2-ДДТУ

БК Хмельницький - Прометей-2-ДДТУ - два протистояння на користь хмельничан.

Ну, а матч 20 лютого також пройшов під диктовку БК «Хмельницький». Інколи гру можна було взагалі назвати бенефісом Давидюка. Адже капітан хмельничан тішив вболівальників і «слем-данками» (коли гравець однією або двома руками кидає м'яч крізь кільце зверху вниз), і триочковими – Антон закинув 6 із 10 кидків. Тому і не дивно, що за підсумками матчу став найрезультативнішим, набравши 32 очки.

Антон Буц у двох матчах проти Прометея-2 приніс своїй команді в загальному 37 очок

Антон Буц у двох матчах проти Прометея-2 приніс своїй команді в загальному 37 очок.

Щодо розвитку самого матчу, то знову хмельничани впевнено відіграли перші дві чверті – 30:10 та 28:24. А ось у трій, як і напередодні, поступилися 17:19. Але в заключній чверті знову були сильнішими – 23:15. Як наслідок, перемога з рахунком 98:68 і друге місце в турнірній таблиці!

Щоправда, вже наступного тижня хмельничани може обійти «Старий Луцьк», який цього вікенду не грав. Ну, а БК «Хмельницький» свої наступні матчі проведе 5-6 березня на виїзді проти БК «Дніпро-2», який посідає 6 місце.

БК Хмельницький - Прометей-2-ДДТУ

Ілля Кабацюра, гравець БК Хмельницький

Слем-данк від Антона Давидюка

Американець Роберт Вудсон залишається єдиним легіонером в складі БК Хмельницький

БК Хмельницький - Прометей-2-ДДТУ

Микола Полюляк, гравець БК Хмельницький

БК Хмельницький - Прометей-2-ДДТУ

Читайте також: «Хмельницький» - «Маріуполь»: дві домашні розгромні перемоги

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую