ye-logo.v1.2

Легкоатлетка Марина Бех-Романчук розповіла про перші дні війни та волонтерство

Спорт 2889
Марина дякує усім захисникам та волонтерам і вірить, що українці – сильна нація
Марина дякує усім захисникам та волонтерам і вірить, що українці – сильна нація. Фото: uaf.org.ua

Наразі вона бере участь у чемпіонат світу з легкої атлетики, щоб показати, що українці - сильна нація.

Сьогодні, 18 березня, в Белграді (Сербія) розпочинається чемпіонат світу з легкої атлетики в приміщенні. Триватиме він три дні, до 20 березня. За підтримки Світової і Європейської легкої атлетики Україна попри війну також буде представлена на цих змаганнях. Участь у чемпіонаті візьмуть шестеро українок, серед них і хмельничанка Марина Бех-Романчук, повідомляє Федерація легкої атлетики України. Вона змагатиметься у стрибках в довжину та потрійному стрибку.

Про те, як Марина зустріла перші дні війни та готувалася у непростих умовах до чемпіонату, вона розповіла в інтерв’ю перед чемпіонатом.

На момент вторгнення Росії в Україну, Марина була вдома в Хмельницькому. «У ту ніч я тихо й мирно спала в своєму ліжку, а мій чоловік (плавець Михайло Романчук – прим.авт.) перебував на тренувальному зборі в Броварах. Для мене це був неабиякий стрес, адже Бровари були одним з перших міст, по яких нанесли удари, – пригадує Марина Бех-Романчук. – Коли все почалося, думки бодай про якусь підготовку чи тренування були повністю відсутні. Це війна. В цей час ти хвилюєшся за рідних, близьких знайомих. Тоді багато хто зі спортсменів був у Сумах, Харкові… Намагалася до всіх зателефонувати, дізнатися, яка в них ситуація».

За словами Марини, щойно прийшло усвідомлення того, що відбувається, вона відчинила двері свого дому тим, хто потребував прихистку, адже з кожним днем знайти житло в місті людям, які тікали від війни, було все важче. Тоді, зізнається, про поїздку на чемпіонат світу навіть не думала. Проте розмова з тренерським штабом збірної і працівниками Федерації легкої атлетики України зіграли свою роль.

«Тоді вони сказали, що якщо в місті більш-менш спокійно і є можливість підтримувати фізичну форму, чому б не підготуватися бодай тим атлетам, у яких є змога це зробити. Чому б не поїхати на чемпіонат світу й не показати, що ми сильна нація», – розповідає Марина.

Нині легкоатлетка сподівається на найкращий результат і на те, що все складеться. І дякує усім захисникам та волонтерам, і тим, хто на передовій, і тим, хто працює на гуманітарному фронті. Та вірить, що команді вдасться зробити все для того, щоб український прапор високо підіймався та гучно лунав гімн. Бо впевнена, що українці – сильна нація.

Читайте також: Музична оборона - відомі хмельничани разом з українськими знаменитостями заспівали Гімн України

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую