ye-logo.v1.2

Веслувальниця Анастасія Дежицька з Хмельницького виборола срібло на чемпіонаті світу

Спорт 2242
Анастасія Дежицька виборола срібло на чемпіонаті світу з веслування на каное
Анастасія Дежицька виборола срібло на чемпіонаті світу з веслування на каное. Фото: ukraine-canoe.org

Турнір з веслування на байдарках та каное відбувся у Португалії.

Протягом 29 вересня – 2 жовтня в Португалії на чемпіонаті світу з марафону змагалися веслувальники. Збірна України з веслування на байдарках та каное повернулася з двома медалями – золотою і срібною. Про це повідомляє пресслужба Хмельницької військової адміністрації.

Золото на довгій дистанції здобула 25-річна каноїстка з Енергодару Запорізької області Людмила Бабак. Вона стала 7-разовою чемпіонкою світу з марафону.

А от срібну медаль збірній України принесла 17-річна каноїстка з Хмельницької ДЮСШ №3 Анастасія Дежицька (тренери – Микола Кушта, Олексій Слівінський). Дівчина з успіхом здолала дистанцію в 11,8 кілометра за 1 годину 10 хвилин 46,21 секунди. До речі, крім цієї нагороди, цьогоріч юна спортсменка здобула золото чемпіонату Європи юніорської вікової групи.

Як зазначають на сайті Веслування України, за результатами змагань, збірна України посіла шосте місце в командному заліку. Переможцем стала збірна Угорщини, яка випередила іспанців та португальців.

«Що ж до подій на дистанції за участю подолянки, то вони відбувались таким чином. Хмельницька каноїстка зі старту увійшла у групу лідерів. Очолила перегони португалка Беатріс Фернандес, котра вже після 500 метрів дистанції випереджала українку на 15 метрів. Втім, Анастасія впевнено займала другу позицію, з кожним відрізком збільшуючи перевагу перед переслідувачками: на половині дистанції вона понад сто метрів вигравала в італійки Франческі Вігорото, але португалка теж збільшувала перевагу. Диспозиція збереглася до фінішу, лише тільки італійка помінялася місцями з ще однією місцевою каноїсткою», – повідомили деталі перегонів на сайті Веслування України.

Читайте також: До Кам’янця-Подільського на реабілітацію приїхали діти з прифронтових територій

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую