ye-logo.v1.2

Футбол. «Епіцентр» виграв у «Прикарпаття»: далі чемпіонська група

Спорт 2718
Максим Гірний у першій частині чемпіонату забив 7 голів, один із яких 27 листопада в ворота Прикарпаття
Максим Гірний у першій частині чемпіонату забив 7 голів, один із яких 27 листопада в ворота Прикарпаття. Фото: пресслужби ФК Епіцентр

Завершився останній тур першої частини чемпіонату України в першому дивізіоні.

Сьогодні, 27 листопада в VBET UA Перша пройшли матчі 14 туру, які стали останніми в 2022 році та визначили вісімку кращих команд, які навесні змагатимуться за нагороди в першій лізі. Кам’янець-Подільський «Епіцентр» свій матч проводив у Дунаївцях, де приймав івано-франківське «Прикарпаття». Кам’янчани ще раніше собі гарантували право участі в чемпіонській групі, а ось івано-франківцям нині потрібно було лише перемагати та сподіватися, що в Чернівцях тернопільська «Нива» програє. Утім, «Епіцентр» переміг з рахунком 2:0, пішовши у відпустку в піднесеному настрої. 

Як після гри сказав головний тренер «Прикарпаття» Олег Рипан, його команда сама винна в тому, що її доля в боротьбі за високі місця в першій лізі залежала від результатів в останньому турі першого етап. І хоч шанси його команди були мінімальними, тренерський штаб івано-франківців, як зізнався Рипан, все одно споглядав за результатом у Чернівцях. А там… «Нива» перемогла 3:0. Та й «Прикарпаття» не змогло в Дунаївцях здобути бодай нічию. Адже футболісти «Епіцентру» не дозволили гостям жодного разу вразити власні ворота. Натомість забили прикарпатцям два м'ячі без відповіді. Перший – на 43 хвилині, коли Руслан Буряк вдало замкнув навіс Андрія Беженара. Другий – на 88 хвилині, коли Максим Гірний заробив пенальті, який сам і реалізував.

«Епіцентр» виграв 2:0. Попереду на команду очікує відпустка. І, за словами головного тренера команди Сергія Нагорняка, вже на початку лютого розпочне готуватися до наступного етапу змагань. А ось осінній виступ подолян Сергій Миколайович оцінив на «добре». «Так, десь ми недорахувалися очок, але нічого жахливого. Попереду ще 8 матчів», - сказав головний тренер «Епіцентра» Сергій Нагорняк.

Тепер кращі чотири команди групи «А» та групи «Б» сформують чемпіонську групу, яка навесні змагатиметься за нагороди першості. Згідно з регламентом за підсумком змагань два переможці чемпіонської групи напряму виходять до VBET Ліги, а третє і четверте місця грають у плейоф з командами, які посіли 14 і 13 місця у VBET Лізі відповідно. Навесні команди стартуватимуть з тією кількістю очок, які вони набрали в матчах між собою. Крім цього, гратимуть лише з клубами із іншої групи. Тобто, на «Епіцентр» навесні 2023 року очікують поєдинки з четвіркою кращих команд групи «Б», а саме проти київської «Оболоні», черкаського «ЛНЗ», запорізького «Металурга» та кременчуцького «Кременя».

Отож, турнірна таблиця чемпіонської групи навесні має виглядати наступним чином:

1. Оболонь – 16 очок
2. Полісся – 16
3. ЛНЗ – 8
4. Епіцентр – 8
5. Металург – 7
6. Карпати – 6
7. Нива – 3
8. Кремінь – 2

Попередньо, першість має продовжитися в квітні 2023 року.

Читайте також: Кубок області з футболу – визначили дату фіналу

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую