ye-logo.v1.2

Волейбол. «Поділля» провело чергові матчі та знову перемогло

Спорт 1667
Павло Городюк, якому 18 років, став найрезультативнішим в складі Поділля проти харків
Павло Городюк, якому 18 років, став найрезультативнішим в складі Поділля проти харків'ян, набравши 17 очок. Фото: з архіву

У чемпіонаті України з волейболу в вищій лізі серед чоловіків пройшли поєдинки 2 туру.

Хмельницький волейбольний клуб «Поділля» повертається з Черкас із трьома перемогами в трьох матчах. Хмельничани в другому турі чемпіонату виграли всі свої поєдинки та продовжують очолювати турнірну таблицю вищої ліги. Утім, не все так легко було в Черкасах.

У першому матчі проти ВК «Кривбас» із Кривого Рогу, «Поділля» поступилося в стартовому сеті 25:22, але далі… 25:10, 25:14 та 25:17 на користь хмельничан, що забезпечило команді з Хмельницького перемогу в матчі з рахунком 3:1.

А вже в другому поєдинку, 9 грудня, на «Поділля» чекав чемпіон минулого сезону – «Бахмут-ШВСМ» з Донеччини. Цей матч став центральним у турі, адже обидві команди ведуть брортьбу за першу позицію в вищій лізі.

«У них багато зрілих гравців, тому, якщо в матчах проти команд, в яких багато молоді, можна дочекатися на помилки суперників, то з «Бахмутом» інша справа – їх потрібно обігрувати, - каже головний тренер ВК «Поділля» Роман Ковальчук. - Звісно, гра була нервовою, важкою, і добре, що завершилася нашою перемогою». Перший сет хмельничан програли, а потім – два наступних виграли. Утім, довести справу в четвертій партії до перемоги – не вдалося. Тож переможця визначали в короткій 5 партії. «Поділля» впевнено перемогло 15:8 та виграло матч з рахунком 3:2.

Зауважимо, що у матчах у Черкасах на майданчик в складі «Поділля» повернувся Максим Прокопов, який відновився після травми. І в грі проти «Бахмута-ШВСМ» він став другим за результативністю в своїй команді, принісши 14 очок (більше – в Тараса Козлюка- 25). «Прокопов молодий та перспективний, але я чекаю, коли він подорослішає, почне мудріше вести гру, не піддаватися емоціям, - зізнався в коментарі журналісту сайту «Є ye.ua» Роман Ковальчук. - Вчора довелося окремо перерву брати, щоб заспокоїти Максима. Вцілому, якщо ми виграли – значить команда впоралася. Звісно, є моменти, якими я незадоволений. Але на те я і головний тренер, якщо буду всім задоволений, то потрібно буде, мабуть, вже йти».

Сьогодні ж, 10 грудня, «Поділля» зіграло проти «Локомотива – Збірної Харківської області». У цій грі тренерський штаб хмельничан приберіг лідерів команди – Максима Турика, Павла Янковича, Ярослава Ковальчука та Тараса Козлюка. Натомість, дав більше ігровому часу молодим гравцям. Команда виграла – 3:0.

«Ми з вами раніше говорили, що після цього туру почнемо готуватися до Кубка України, - пояснює склад «Поділля» на гру проти харків'ян Роман Ковалчьук. – Тому я, відповідно, нині перевіряв на кого можна розраховувати і хто може стати корисним для клубу в кубкових поєдинках. Молодь показала на що вона здатна. Дивимося тепер статистику, аналізуємо та думаємо, як це все можна використотати в ключовому поєдинку проти вінницької команди».

Тож попереду на «Поділля» матчі Кубка України, які пройдуть на Чернівеччині 26-28 грудня. Суперниками хмельничан стануть суперлігова команда «МХП-Ладижин» ШВСМ «Колос» із Вінниці та представник першої ліги «НУБІП України» з Києва. До наступного етапу пройде лише одна команда. Тож «Поділлю» необхідно не лише обіграти киян, а й виграти в команди з Вінниці, яка виступає в найвищою дивізіоні чемпіонату України.

Ну, а в першості України в вищій лізі «Поділля» є одноосібним лідером – хмельничани виграли усі свої 5 матчів. У січні заплановані поєдинки третього туру – попередньо вони мають пройти в Хмельницькому.

Читайте також: Рятувальник із Теофіполя став чемпіоном світу з гирьового спорту

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую