FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
1 Серпня, 2024

Олімпіада 2024: Людмила Оляновська стала кращою серед українок у спортивній ходьбі

Людмила Оляновська на Олімпіаді 2024 посіла 14 місце в спортивній ходьбі на 20 кілометрів. Фото: колаж з трансляції на Суспільне Спорт

На Олімпійських іграх у Парижі почалися змагання з легкої атлетики.

Сьогодні, першого серпня, на Олімпіаді виступила Людмила Оляновська, яка родом із Солобковець, що на Ярмолинеччині. Подолянка змагалася у спортивній ходьбі на 20 кілометрів.

Легкоатлетка, яка нині представляє Київську область, вже мала досвід виступів на Олімпійських іграх. У 2020 році Людмила в Токіо фінішувала на 43 місці, подолавши дистанцію за 1 годину 40 хвилин та 20 секунд.

У Парижі ж вона покращила свій результат. Людмила Оляновська подолала 20 кілометрову дистанцію за 1 годину 29 хвилин та 55 секунд. Утім, цього не вистачило, аби бути в призерках змагань. На фініші уродженка Хмельниччини фінішувала 14-ою. Утім, це найкращий результат серед українок. Так, Марія Сахарук була 17-ою, а Олена Собчук - 20-ою.

Нагадаємо, в Парижі вже виступили хмельничанин Михайло Романчук та нетішинка Аліна Комащук. Михайло у плаванні на 800 метрів вільним стилем посів 17 місце, а Аліна в фехтуванні на шаблях завершила виступи на стадії 1/16 фіналу.

Попереду Михайло Романчук 3 серпня змагатиметься у плаванні вільним стилем на 1500 метрів, а Аліна Комащук – у командних змаганнях шаблісток (також 3 серпня). Марина Бех-Романчук із Хмельницького 2 серпня виступатиме в кваліфікації в секторі потрійного стрибка (фінал 3 серпня), а вихованка Нетішинської ДЮСШ Вікторія Ткачук 4 серпня змагатиметься в кваліфікації з бігу на 400 метрів із бар'єрами. У каное-одиночці на 1000 метрів 7 серпня на старт вийде хмельничани Павло Алтухов.

Станом на 13:00 першого серпня в активі українських спортсменів на Олімпіаді в Парижі є дві нагороди – «бронза» фехтувальниці Ольги Харлан, а також «срібло» Сергія Куліша в стрільбі з гвинтівки у трьох положеннях на дистанції 50 метрів.

Читайте також: Людмила Оляновська з Яромолинеччини – призерка чемпіонату Європи

Календар матчів чемпіонату України з футболу в першій лізі