ye-logo.v1.2

Людмила Оляновська з Яромолинеччини – призерка чемпіонату Європи

Спорт 1376
Людмила Оляновська здобула бронзову медаль чемпіонату Європи-2024 з легкої атлетики
Людмила Оляновська здобула бронзову медаль чемпіонату Європи-2024 з легкої атлетики. Фото: facebook.com/UkrainianAthletics

В Італії стартувала континентальна першість з легкої атлетики.

Вчора, 7 червня, відбувся перший змагальний день на чемпіонаті Європи з легкої атлетики, який відбувається в Римі. І Людмила Оляновська, яка родом з села Солобківці, що на Ярмолинеччині, здобула бронзову нагороду зі спортивної ходьби на 20 кілометрів.

Результат 1 година 28 хвилин 48 секунд приніс подолянці не лише «бронзу», а й виконання олімпійського нормативу на Олімпійські ігри в Парижі, які мають пройти з 26 липня по 11 серпня.

Людмила Оляновська до останніх метрів дистанції йшла четвертою. Утім, змогла випередити іспанку, яка претендувала на бронзову медаль. «Люблю фініші на Олімпійських стадіонах. Що в Пекіні, де я виграла медаль чемпіонату світу, що зараз! – слова Людмили Оляновської після фінішу наводять у пресслужбі Федерації легкої атлетики України. – Коли заходили в тунель, бачила, що іспанка не так і далеко. На стадіоні, за триста метрів до фінішу, розуміла, що можу її наздогнати, а за 150 уже була впевнена в цьому. Це було видно навіть по частоті рухів. Так, іспанка вже йшла з прапором. Колись я теж фінішувала з ним. Але зараз я хотіла підняти його після фінішу. І вдячна тим, хто мені його дав. А ще більше вдячна тренеру, батькам і нашим військовим за те, що я – українка! Мій п'ятирічний син – моя найбільша мотивація. Але через те, що росіяни пошкоджують інфраструктуру, в Україні часто немає світла. І я навіть не знаю, чи у нього була можливість бачити, як я вигравала цю медаль. І навіть не знаю, чи зміг йому й моїм рідним хтось про це повідомити. Два роки тому на чемпіонаті Європи в Мюнхені я була четвертою. Не могла собі того пробачити. І ця медаль була дуже важливою. Важливою не лише для мене, а для всієї України».

Нагадаємо, на чемпіонаті Європи мала виступати й хмельничанка Марина Бех-Романчук. Однак через травму титулована спортсменка пропускає цю першість.

Читайте також: Дев'ятеро захисників із Хмельниччини взяли участь в «Іграх Нескорених»

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую