ye-logo.v1.2

«Для нас це вперше в історії»: хмельничанин Ярослав Шевченко виборов дві медалі на юнацькому чемпіонаті Європи з шахів

Спорт 431
Хлопця нагородили відзнакою Хмельницької ОВА, а також вручили грошовий сертифікат від міськради
Хлопця нагородили відзнакою Хмельницької ОВА, а також вручили грошовий сертифікат від міськради. Фото: Хмельницька ОВА

Юний мастер спорту України змагався в індивідуальному та командному поєдинках.

Наприкінці літа у Празі відбувся чемпіонат Європи з шахів. У ньому взяли участь представники з кількадесят країн. Шахіст з Хмельницького Ярослав Шевченко виборов дві нагороди.

У «швидких шахах» серед юнаків до 14-ти років дев'ятикласник здобув срібло, а за командний рапід, в якому був пліч-о-пліч з львів'янами, отримали бронзу.

Ярослав Шевченко є вихованцем ДЮСШ №3. Займається шахами з шести років. Цього року на чемпіонаті України він став переможцем у категоріях класичні шахи та блискавичні шахи.

«Ярослав майстер спорту України. Відповідно йому треба приділяти багато уваги. У нього зараз є три тренери. Тобто два додаткових, окрім мене. Він показує, що Хмельничани можуть. І це перше в історії така медаль на юнацьких чемпіонатах. Тому для нас це дуже важливо. Це перший крок», - зазначив старший тренер-викладач відділення шахів ДЮСШ №3 Олександр Шевчук у коментарі МТРК «Місто».

Днями Ярослава Шевченка нагородили відзнакою обласної військової адміністрації та подарунком. А за успішний виступ на європейському старті дев'ятикласник отримав грошовий сертифікат від Хмельницької міської ради.

Читайте також: Першість області з футболу. «Колос» достроково став чемпіоном

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую