ye-logo.v1.2

Гра мільйонів… без грошей

Спорт 2599
Фото: з архіву

У хмельницькому «Динамо» вкотре «кричать»: «Рятуйте!»

Зима у великому футболі, як правило, період трансферів. Вболівальники із захопленням стежать за міграцією футболістів з одного до іншого клубу, за цінами на виконавців тощо. Але міжсезоння для хмельницького футболу значно відрізняються від загальноприйнятих «правил». У Хмельницькому вже хронічно – зима прийшла, ймовірну смерть єдиній професійні команді принесла. Чи побачать у нашому місті «гру мільйонів» навесні, з’ясовував наш кореспондент.

Горохом об стіну

Так можна охарактеризувати всі спроби керівництва «Динамо» достукатися до приватних структур, які б могли фінансово допомогти команді. Ще навесні цього року «динамівці» не лише поширювали звернення про допомогу, необхідну команді, а й самі писали листи підприємствам області. У підсумку на чотири сотні листів отримали декілька відповідей на кшталт: «Цього підприємства за вказаною адресою не існує». Минуло більше півроку і… ситуація повторюється. «Динамо» знову благає про допомогу. Директор клубу Валерій Крохан каже, що клуб знову опинився на межі існування. Причина – фінансування. «Потрібно пройти ліцензування у Федерації футболу України, а, щоб нам дозволили грати у наступному році, в клубі має бути фонд заробітної плати. У нас його немає», - пояснює Валерій Миколайович.

Бюджетні гроші не рятують

І хоча цього року з міського бюджету команді виділяли 260 тисяч гривень, а з обласного – 100 тисяч гривень, вони все одно не врятували «Динамо». Кошти використали на навчально-тренувальні збори, виїзні ігри та харчування. А на зарплату футболістам їх брати зась! Крім цього, необхідно ще й Професійній футбольній лізі за участь команди в чемпіонаті другої ліги заплатити 90 тисяч гривень. Де їх узяти? Директор «Динамо» не знає. Як, власне, складається враження, не розуміє, як розраховуватиметься за комплекти ігрової форми. Хмельницький клуб заліз у борги, котрі віддавати нічим. І бюджетні гроші команду не врятують. А ось приватні… могли б. Щоправда, черги підприємців, які б несли у «Динамо» свої «зайві статки» немає.

Тунель без світла

Принаймні, таке враження складається. Здається, Хмельницький ось-ось стане одним із небагатьох обласних центрів України, в якому не буде команди майстрів. І навіть, якщо припустити, що міська рада знову виділить певні кошти на утримання команди, а міських обранців підтримують й обласні, то подібний проект все одно, мабуть, проіснує недовго. Адже команді необхідні фінансові вливання, які б дозволялося використовувати на зарплату футболістам. Чи знайдуться у нас свої Ахметови, Суркіси чи Коломойські? Навряд чи. До цього ж часу не знайшлися. А тому вже нині багатьом шанувальникам слід морально готуватися, що «Динамо» припинить своє існування. Якщо не цієї зими, то влітку 2012 року. Або ж сподіватися, що в останній момент з’явиться палкий шанувальник хмельницького футболу (а може одразу ж декілька), які візьмуть під своє «крило» команду та ще й виведуть клуб у першу лігу, про яку так мріють вболівальники. До речі, за словами пана Крохана, «Динамо» вистачить 2-3 мільйони гривень на сезон, щоб підвищитися в класі. Дрібниця?!

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую