ye-logo.v1.2

Розваги чоловічі і не тільки …

Спорт 2402

Боулінг, пейнтбол, більярд, футбол

Боулінг  –  гра  фараонів
Кажуть, що перші кулі знайдені у гробницях фараонів. Ще древні правителі грали у гру, яка за технікою дуже схожа на сучасний боулінг. Останнім часом він набув шаленої популярності серед хмельничан. Цей успіх можна пояснити тим, що у гри прості правила, присутній спортивний азарт і відсутні будь-які вікові обмеження, а також тим, що цей закритий вид спорту є одним із найгнучкіших. Сьогодні боулінг – це улюблений відпочинок багатьох компаній і навіть сімей. Одні відвідують боулінг-клуби, щоб зняти стрес після робочого дня або тижня, інші – спілкуються там зі своїми друзями.
У Хмельницькому боулінг можна пограти у клубі «Energy», у торгово-готельно-розважальному комплексі «Либідь Плаза». Клуб працює з одинадцятої години ранку до другої ночі, а коштує година задоволення від 79 до 199 гривень за одну доріжку, на якій, до речі, одночасно може грати до восьми гравців. Для школярів та студентів надаються знижки, а постійним клієнтам – абонемент.

Пейнтбол – «розстріляй» суперника
Пейнтбол – це кулька з фарбою, якщо перекладати з англійської дослівно. Пейнтбол – це гра, відпочинок, спорт, адреналін, хобі, пригоди, частина життя, бізнес і багато іншого. Хоча у пейнтболі немає зброї і куль, але є спеціальне застосування – пневматичні маркери і кульки з фарбою. Правила гри досить прості – якщо тебе «пофарбували», ти знешкоджений, виходиш із гри до наступного туру. Найголовніше, що варто пам’ятати – ніколи не знімати маску під час гри. До того ж, пейнтбол дозволяє тримати себе у досить пристойній фізичній формі, а рівень адреналіну, який збільшується у кільканадцять разів щоразу, коли когось «замочив», дозволяє відчути себе героєм бойовика.
У Хмельницькому «постріляти» фарбою можна з допомогою клубу «ДМБ». Починаючи від сотні гривень і вище (у комплект входять маска, маркер і 200 куль, рукавиці) вам організують «справжню війну» у кількох закинутих приміщеннях у межах міста, або у лісі поза його межами.

Більярд  –  відпочинок для  здоров’я
Історики й досі не можуть дійти згоди, коли ж насправді виник більярд, або ж був створений хоч якийсь його прототип. Найстаріша знахідка, яку було знайдено під час розкопок дитячої могили в Єгипті, і яку окремі дослідники називають передвісником більярду, датується 3300 роком до нашої ери. У більярд грали такі відомі особистості, як Вільям Шекспір, Карл IX, Людовик XIII, Олександр Пушкін та Михайло Лермонтов. Сьогодні ж більярд – це поширений відпочинок для різних категорій населення. До речі, більярд, окрім спортивного задоволення, сприяє профілактиці захворювання очей. По-перше, більярдні столи, як правило, вкриті зеленим полотном, а зелений, як відомо, вважається найкориснішим кольором для відпочинку очей. По-друге, в процесі гри гравцям доводиться постійно тренувати нервові м’язи очного яблука, а по-третє – необхідність влучного удару розвиває «окомір».
У Хмельницькому є чимало більярдних залів, у яких можна відпочити приємно і з користю: у клубах «Динамік», який розташований у супермаркеті «Сільпо» на вулиці Зарічанській, «Уїк Енд», що у «Фуршеті» на вулиці Свободи, «Вояж» – поблизу залізничного вокзалу, «Скіфія» – поряд із автовокзалом №2, у клубі «СВ» на Проспекті Миру, у клубі «Мафія», що в торгово-готельно-розважальному комплексі «Либідь Плаза». Більшість з них працюють «до ночі» і пропонують відвідувачам широкий вибір напоїв та різноманітну кухню.

Футбол..,  що  змінює  ритм  життя
«Про гру забувають, результат залишається», – так сказав про футбол відомий тренер Валерій Лобановський. Однак, сьогодні футбол став настільки масовим захопленням, що вболівальники довго пам’ятають не лише результат, але й саму гру. Про футбол можна почути скрізь: на вулиці, у громад-ському транспорті, у кав’ярнях і навіть чиновницьких кабінетах. Сьогодні це не просто гра, а стиль життя. Коли відбувається гра між «титанами» футболу, то місто повністю змінює ритм життя: усі кав’ярні, де є хоч якийсь телевізор і подають пиво, переповнені, більшість ділових зустрічей скасовується, стосунки між чоловіком і жінкою погіршуються – усі вболівальники живуть футболом. А колись це була жорстока гра без правил. Настільки жорстока, що якщо до її закінчення гравці не потрапляли до лікарні, то цілком могли потрапити до в’язниці. З футболом пов’язано ще чимало цікавих фактів. До прикладу, у світі офіційно зареєстровано більше двохсот смертельних випадків на футбольному полі, а німецькі вчені підрахували, що смерть від інфаркту під час переглядів найвідоміших матчів, за останні двадцять років, забрала життя більше сорока тисяч вболівальників. У Хмельницькому, більші та менші за розмірами спортивні майданчики з’являються останнім часом чи не у кожному дворі, тому для любителів «поганяти м’яч» немає жодних проблем.

Хокей  –  гра  для  «справжніх  чоловіків»
Відома пісня «В хоккей играют настоящие мужчины» актуальна в усі часи. Саме вона створила образ хокеїста як мужнього чоловіка з натренованими ногами, широкими плечами, спритними руками та швидкою реакцією. Хокей завжди конкурував за першість з футболом, але не завжди перемагав. У Хмельницькому хокей набув масового характеру останніми роками, коли у місті з’явився каток. Хоча й раніше любителі цього виду спорту могли «відірватися» на стадіоні «Поділля», але зі своїми ковзанами та поблизу міського пляжу, де каток взимку «природний». До речі, ковзанка «Льодовий період», що у парку ім. І. Франка – це єдине місце, де можна насправді відчути себе професійним хокеїстом. Каток працює з сьомої ранку до одинадцятої вечора, і займатися можна як самостійно, так і з командою. Коштує «холодне» задоволення від двадцяти п’яти гривень за годину у робочі дні та від тридцяти п’яти – у вихідні. Однак, для студентів, школярів та спортивних команд діє система знижок.

Футбол  переміг,  але  й  інші  не  здаються
Анатолій  Миколайчук, директор муніципального оркестру. «Я все своє життя займаюся музикою і тому на професійний спорт часу не вистачає. Хоча, я любив і досі люблю гру у баскетбол. Ми, з нашими музикантами, навіть у перервах між концертами, коли на гастролі їздимо, шукаємо вільну годину, щоб пограти у баскетбол чи футбол. До речі, футбол також люблю, і вже два роки, після того, як розчарувався у «Динамо», вболіваю за «Карпати», Львів. Обов’язково їжджу на їхні матчі до Львова».

Сергій  Шутяк, начальник УМВС України в Хмельницькій області. «Для мене спорт – це невід’ємна частина життя. Ще у школі почав займатися волейболом, і зараз продовжую грати у команді УМВС. Взимку катаюся на лижах. Дуже люблю і граю у великий теніс, більярд. У нас, в УМВС, спорт взагалі займає важливе місце, наші команди з футзалу і волейболу завжди посідають перші місця не лише в Україні, але й за кордоном».

Віктор  Байдич, заступник Хмельницького міського голови.  «Вже п’ятнадцять років щонеділі з друзями граємо у футбол. У нас вже сформована професійна команда. І взагалі, у моєму житті культ спорту. Я ж спортсмен. У сімдесятих роках навіть грав у збірній області. Нині ж я – півзахисник, але останнім часом часто граю у нападі. Взагалі, люблю всі ігрові види спорту, та футбол все ж поза конкуренцією».

Сергій  Крамар, заступник голови Хмельницького господарського суду.  «Я вже п’ятнадцять років щовівторка граю у футбол. У нас професійна команда, ми маємо постійних суперників, з якими граємо. У школі я тренував команду, а зараз просто отримую задоволення – граю у нападі. Я гравець «інте-лігентний» і не люблю штовхатися, тому у захисті не граю. З відомих команд вболіваю за «Шахтар».

Михайло  Василишин, головний лікар Хмельницької міської поліклініки №4.
«Раніше я любив і грав у футбол, серйозно займався баскетболом і легкою атлетикою, навіть брав участь в обласних та республіканських змаганнях. Зараз уже не граю, а тільки вболіваю. Стежу за розвитком та грою нашої української збірної та «Динамо», Київ. Переживаю разом з командами їхні злети і падіння, адже не можна бути чемпіоном постійно. Але матчі дивлюся тільки вдома, бо дуже не люблю «вболівальників з пивом». І взагалі, я як лікар і як людина не розумію, як можна спорт поєднувати з алкоголем?».



Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую