ye-logo.v1.2

Ялинкові прикраси, які можна …з’їсти

Суспільство 4962
Фото: автор і Дмитро Скрипник

Кореспонденти «Проскурівського телеграфа» власноруч зробили прикраси на ялинку, які вирізняються не лише оригінальністю, а й чудовим смаком.

 Щоправда, їхнє приготування займе не менше двох з половиною годин, але результат того вартий – не кожен зможе похизуватися новорічними прикрасами з апельсинових цукатів. До речі, наша ялинка викликала справжній фурор у редакції: навперебій просили рецепт приготування цих незвичних прикрас, деякі вмовляли дати скуштувати. А коли, для чистоти експерименту, ми розрізали кілька наших апельсинок для дегустації, усі були в захваті від їхнього чудового смаку.
Для роботи знадобляться:
- 2 апельсини (краще з тонкою шкіркою);
- склянка води (300 мл);
- дві склянки цукру (600 мл);
- шматок пергаменту, щоб застелити деко.
Крок за кроком:
1. Ретельно миємо апельсини й нарізаємо кільцями по 0,5-1 см (якщо нарізати тонше, може розлізтися серцевина, якщо товстіше – гірчитимуть й матимуть грубий вигляд). У нас з двох апельсинів вийшло тринадцять кружальців.
2. У каструлю середнього розміру наливаємо води (більше половини каструлі) й доводимо до кипіння.
3. Занурюємо апельсини в окріп й проварюємо на середньому вогні 7-10 хвилин, щоб зійшла гіркота.
4. Зливаємо воду й відкидаємо кружальці на друшляк.
5. Поки з апельсинів стікає вода, робимо сироп для карамелі, адже цукати – це карамелізовані фрукти.
6. Наливаємо у велику миску склянку води й ставимо на повільний вогонь. Коли вона нагріється, всипаємо дві склянки цукру (вода й цукор повинні бути у пропорції 1:2) й помішуємо, поки він не розчиниться.
7. Додаємо апельсини й варимо їх на повільному вогні півтори години (чи треба казати, який аромат стоїть на кухні?). Стежте за рівнем сиропа: стане мало – додайте трохи води. Коли кружальця стануть напівпрозорими, сироп зливаємо (час приготування цукатів залежить від товщини апельсинової шкірки) й відкидаємо на друшляк.
8. Деко накриваємо пергаментом й обережно, щоб не пошкодити серцевину, викладаємо наші апельсини. Підсушуємо у духовці при температурі 150 °С приблизно півгодини. Дивіться, щоб не підгоріли! Дістаємо з духовки й чекаємо, поки охолонуть.
9. Через отвори, які утворилися у апельсинах (якщо їх немає, обережно робимо ножицями), просуваємо нитку й вішаємо апельсинові кружальці на ялинку. Замість нитки можна взяти різнокольорові стрічки з тканини.

Якщо ж ви хочете, щоб ваші ялинкові прикраси були різнокольоровими, окрім апельсинів візьміть грейпфрут, лимон та лайм: тоді точно ваша ялинка стане королевою свята.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую