FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
17 Травня, 2024

Молочні продукти захистять від раку легенів

Фото: healthy-life.narod.ru 

Регулярне вживання кальцію допоможе знизити ризик розвитку раку легенів, стверджують американські дослідники. Вчені протягом 11 років вивчали роль дієти в профілактиці онкологічних захворювань, аналізуючи харчування і стан здоров'я близько 72 тисяч некурящих жінок.

 З'ясувалося, що у представниць слабкої статі із найбільшим споживанням кальцію загроза розвитку раку легенів була на третину нижча, ніж у тих, хто вживав його мінімальну кількість. Експерти вважають, що кальцій бере участь в профілактиці канцерогенезу (процесу зародження і розвитку пухлини). Саме тому молочні продукти мають постійно бути на нашому столі.

Підготувала Світлана ЯСЬКОВА.