ye-logo.v1.2

Чи можливо отримати якісну юридичну допомогу безкоштовно?

Суспільство 4210
Фото: автора

Про роботу та користь центру надання безоплатної правової допомоги говорили на засідання круглого столу.

Минулого четверга до Хмельницького з’їхалися журналісти із сусідніх областей на засідання медіа-клубу, щоб послухати як, де і кому юристи надають безкоштовні консультації. 
Значна частина населення, особливо сільського, мають земельні наділи, але не всі знають як ними скористатися, як увійти в права, як правильно віддати їх в оренду. Звернутися до юриста – дорого, а самому вникнути у всі дрібниці законодавства – не кожному під силу. Але ситуація не тупікова. У Хмельницькому, за підтримки та в співпраці з Проектом Агенства США з міжнародного розвитку (USAID) «Доступ до правосуддя та правової обізнаності в Україні «Правова країна», уже тривалий час діє Центр надання безоплатної правової допомоги.
За словами керуючої справами Хмельницького міськвиконкому Людмили Черевченко, робота такого центру потрібна і людям, бо вони отримують правову допомогу безкоштовно, і владі, бо це знімає низку питань, яку неможливо вирішити силами юристів міської ради.
«Соціальна та економічна ситуація не лише у Хмельницькому, але й у всій країні складна і людям, які потребують фахової юридичної допомоги, зазвичай дорого користатися послугами юристів. До нашої приймальня по зверненнях громадян часто приходять люди із різними проблемами. Тих, кому потрібна допомога юридичного характеру, ми все частіше направляємо у центр надання безоплатної правової допомоги. У центрі юристи надають вичерпну юридичну консультацію, перелік необхідних документів, які потрібні саме для цієї чи іншої справи, зроблять ксерокопії та іншу допомогу», – каже Людмила Петрівна.
За її словами, спочатку, коли центр тільки почав працювати, міська влада направляла туди по п’ять-вісім осіб у місяць, а нині центр приймає до сотні громадян і кожен отримує правову допомогу у вирішенні своїх питань.
Центр правової підтрими громадян знаходиться у Хмельницькому, на провулку Пушкіна, 1.

 

Коментарі:

іван дереш 27.10.2013 05:48

Будь-яку консультацію мені надали, а от підготувати позовну заяву не захотіли чи можливо не вміють.

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую