ye-logo.v1.2

У Хмельницькому демонструють вишивку соломкою та арт-квілт

Культура 5086
автора
Фото: автора

Художниця із Кам’янця-Подільського презентувала авторську техніку.

Наталя Лашко та її син Ілля відкрили в Хмельницькому обласному художньому музеї виставку “Струни душі моєї”. Серед представлених робіт — акварелі, гратографія (малюнок на вощеному папері), арт-квілт (клаптикове шиття) та авторська техніка вишивки соломкою. Останню художниця спільно з чоловіком Володимиром розробила ще у 80-х роках, тепер передає її сину та студентам Кам’янець-Подільського державного університету.
“Техніку багато людей опанували, однак практично ніхто не застосовує її. Соломою треба мислити, її треба відчувати, адже малюнок на тканину не нанесеш, готова робота від ескізу суттєво відрізняється. І повторити її не можливо”, - розповідає пані Наталя.
Її син Ілля змалечку навчався вишивати соломкою. “Я з чотирьох років знаю цю техніку, і в ранніх батьківських роботах є мій вклад. Солома — пластичний матеріал, з нею одночасно і складно працювати, і приємно”, - розповідає молодий художник, який крім вишивки соломкою полюбляє писати акварелі.
На створення однієї картини майстри витрачають від кількох місяців до року і навіть більше. У результаті кропіткої праці народжуються квіткові композиції, абстракції, сюжетні картини та навіть ікони.
Пані Наталя — росіянка за національністю, приїхала в Україну навчатися, тут одружилася і залишилася назавжди.
“Я закохалася в українця і в Україну. Дуже люблю місцеву культуру, пісні, декоративне мистецтво, хочу знайомити з ним росіян та інші народи”, - каже Наталя Лашко, член Національної спілки народних майстрів України, учасниця багатьох виставок та конкурсів.
Виставку “Струни душі моєї” родини Лашко можна переглянути в художньому музеї за адресою: вулиця Проскурівська, 47.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую