ye-logo.v1.2

З'явився ще один бажаючий побудувати у Хмельницькому сміттєпереробний завод

Суспільство 3288
з архіву.
Фото: з архіву.

Вартість проекту складає 20 мільйонів євро.

Національний проект “Чисте місто” оголосив переможців інвестиційного конкурсу з будівництва сміттєпереробних заводів у п'яти містах України, серед яких і Хмельницький.
«У Києві та Чернівцях право облаштовувати сміттєпереробні заводи надано корпорації «Укрвторресурси», у Кіровограді переможцем конкурсу став місцевий «Конлер», у Хмельницькому -«Еко-Інжиніринг», у Тернополі -«ПБ-Інвест», - повідомив директор національного проекту “Чисте місто” Іван Олексієвець.
Триватиме будівництво сміттєпереробних заводів два-три роки, проте почнуть їх зводити лише після того як Верховна рада України прийме три закони.
“Законопроекти № 2611а та № 2612а вже були виставлені на розгляд у Верховну раду, вони передбачають зміни до податкового та бюджетного кодексу: збір з виробників та імпортерів упаковки повинен йти в окремий рядок Держбюджету, і ці кошти мають використовуватися виключно на оплату послуг сміттєпереробки. Третій (№ 2295) пройшов вже погоджувальні комісії, він передбачає удосконалення механізмів поводження з відходами, зокрема має з'явитися єдине комунальне підприємство, яке відповідатиме за всі питання, пов'язані з твердими побутовими відходами”, - пояснює Іван Олексієвець.
У Хмельницькому плануюють побудувати сміттєпереробний завод потужністю 100 тисяч тонн сміття на рік, коштуватиме він 20 мільйонів євро, а окупиться за сім років.
Нагадаємо, що бажання побудувати під Хмельницьким сміттєпереробний завод висловило і товариство з обмеженою відповідальністю “Фрістайл ЛТД”, яке навіть провело громадське обговорення.
“В Інтернеті багато чого пишуть та й багато хто обіцяв побудувати завод, але, як бачимо, нічого не змінилося. Ми ж наразі готуємо документацію, провели громадське обговорення, у нас є земля для цього. Ми й надалі хочемо будувати завод”, - запевнив головний інженер ТОВ “Фрістайл ЛТД” Петро Храпач.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую