ye-logo.v1.2

Дмитро Червонюк не пив, а просто переїв булочок з кефіром?

Суспільство 2497
Фото: rivnepost.rv.ua

Таким чином експерт пояснила наявність у крові «мажора» алкоголю.

Факт сп'яніння Дмитра Червонюка пояснили на черговому судовому засіданні. Як виявляється, будь-який автомобіліст може «влетіти» на чималий штраф, бути позбавлений водійських прав або навіть отримати до десяти діб арешту, лише випивши кефіру або переївши хлібо-булочних виробів. За думкою судово-медичного експерта-токсиколога Хмельницького обласного бюро судово-медичної експертизи Олени Болотової, ці продукти можуть сприяти утворенню алкоголю в крові. А потім і доводь інспекторам Державтоінспекції, що ти просто «перекусив».
«0,42 проміле алкоголю у крові — це дуже маленька кількість і ніякого впливу на водія немає. Деякі продукти можуть викликати бродіння в організмі — соки, кисломолочні продукти, квас, хлібо-булочні вироби. Також на кількість алкоголю в крові можуть вплинути і хвороби чи вживання ліків», - стверджує експерт.
Також з'ясувалося, що можна було уникнути смертельної дорожньо-транспортної пригоди, принаймні усі можливості для цього Дмитро Червонюк мав.
«Водій автомобіля «Toyota RAV4» Дмитро Червонюк у разі руху із швидкістю 100-120 кілометрів на годину, зі слів очевидців події, та 88-120 кілометрів на годину, встановлені при проведенні фототехнічної експертизи, мав технічну можливість уникнути наїзду на пішохода з моменту його виходу на проїздну частину шляхом своєчасного застосування екстренного гальмування», - зачитала суддя висновок автотехнічної експертизи Київського науково-дослідного інституту судових експертиз.
Наразі суду залишилося допитати лише двох понятих та самого обвинуваченого — це зроблять 6 лютого. А уже на 7 лютого заплановані судові дебати. Нагадаємо: 11 лютого закінчується термін утримання Дмитра Червонюка у слідчому ізоляторі.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую