ye-logo.v1.2

Суд у справі Червонюка взяв відпустку до кінця липня (ОНОВЛЕНО)

Суспільство 3365
bigmir.net
Фото: bigmir.net

Феміда призначила ще одну експертизу, аби з'ясувати чи був обвинувачений п'яним.

 Через значну розбіжність результатів перевірки Дмитра Червонюка на тверезість (аналіз крові обвинуваченого показав 0,42 проміле алкоголю, а алкотестер «Драгер» 0,79), ще восени кров сина депутата обласної ради направили у київське бюро судово-медичних експертиз. Проте столичні фахівці взагалі не виявили спирту у крові водія.

«Дуже малу кількість крові нам надали, до того ж, через 28 днів. За цей час відбулося окислення алкоголю та його вивітрювання. У той же час флакон з кров'ю неодноразово відкривали, пояснив київський експерт Фелікс Кахановський. Флакони повинні бути повністю заповнені кров'ю, щоб повітря там не залишалося. А тут крові було мало, флакон великий і, відповідно, зі значною кількістю повітря, що сприяло окисленню алкоголю, звісно, якщо він був. Алкоголь міг окислитися, вивітритися, а міг і метаболізм спрацювати».

Після допиту експерта адвокат Червонюк Вадим Кащенко подав клопотання про призначення ще однієї експертизи. Захисник обвинуваченого хотів, аби фахівці Головного бюро судово-медичних експертиз Міністерства охорони здоров'я України з'ясували, чи могли 0,42 проміле алкоголю, виявлені у крові Дмитра Червонюка, утворитися через вживання продуктів харчування, газованих напоїв чи спиртовмісних ліків, а також чи можна стверджувати, що його підзахисний перебував у стані алкогольного сп'яніння на момент забору крові.

Родина Крушельницьких та їхній адвокат виступили проти проведення такої експертизи. Мотивували вони це тим, що Дмитро Червонюк не розповів, які саме спиртовмісні ліки він вживав та які препарати йому вводили під час надання медичної допомоги. Не повідомив водій і що саме їв того злощасного дня. Потерпілі наполягали на тому, що рівень алкоголю в крові обвинуваченого був вищим, його вдалося понизити до 0,42 проміле завдяки сечогінним препаратам.

«Клопотання є абсолютно неконкретним. Які саме продукти харчування, спиртовмісні ліки і напої він вживав та у якій кількості? Ставити так питання, як вони хочуть, неправильно і це не відповідатиме тим даним, які уже здобуті під час розгляду справи. Я вважаю, доказів достатньо, що людина перебувала у стані алкогольного сп'яніння. Просто сторона обвинувачення затягує час», обурився адвокат потерпілих Олег Севернюк.

Клопотання Вадима Кащенка суд задовольнив, але частково. Комісійна судова медико-токсикологічна експертиза повинна дати відповідь лише на одне запитання: чи перебував Дмитро Червонюк у стані алкогольного сп'яніння на момент забору у нього крові 21 серпня.

На цьому слухання і завершили. У зв'язку із необхідністю проведення експертизи та тим, що колегія суддів йде у відпустку, було оголошено перерву до 25 липня.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую