ye-logo.v1.2

У Кам'янці-Подільському затримали молодика, який убивав самотніх пенсіонерок

Кримінал 3530

Правоохоронці з Кам‘янця-Подільського під особистим керівництвом начальника обласного управління міліції Олександра Розізнаного розкрили два жорстоких убивства жінок похилого віку.

Обох бабусь, 1939 та 1946 років народження, задушили у власних будинках, а потім пограбували. Причому, як показували огляди місця подій, аналіз способу вчинення та послідовності дій вбивці, зловмисник йшов на злочин з конкретним наміром - вбивати жертву і лише тоді грабувати, розраховуючи на беззахисність саме цієї категорії самотніх громадян.
Вбивства сталися з інтервалом трохи більше двох тижнів і мали схожий почерк вчинення, тому начальник УМВС України в Хмельницькій області особисто виїхав до міськвідділу, щоб безпосередньо на місці здійснювати керівництво процесом розкриття та розслідування резонансних злочинів. Працівники міліції провели низку слідчо-оперативних заходів, опитали усіх можливих свідків та склали фоторобот, який, до речі, практично повністю співпав з реальним зображенням підозрюваного.
У ході слідчих дій під підозру оперативників потрапив 22-річний мешканець райцентру, котрий вів доволі специфічний спосіб життя – ніде не навчався, не мав постійного місця роботи, але, натомість, любив жити, як кажуть, на широку ногу. Правоохоронці швидко зібрали достатньо доказів, які свідчили про причетність хлопця до вбивств, і оголосили йому про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених п.6, 13 ч.2 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), кваліфікуючою ознакою яких є вчинення умисного вбивства з корисливих мотивів.
Як з’ясувалося у ході розслідування, хлопець ретельно готувався до вчинення злочинів – своїх жертв він відшукував через знайомих або оголошення у газетах про здачу кімнат. Господиня мала обов’язково бути похилого віку та самотньою. Хлопець приходив до них під виглядом студента, який шукає житло. Молодик намагався розчулити бабусь і зробити так, щоб вони запросили його до помешкання. Ледве жінка переступала поріг будинку, повернувшись спиною до зловмисника, він здійснював напад. Першу потерпілу задушив руками, у другому випадку скористався електричним кабелем.
Холоднокровно розправившись з безпомічними пенсіонерками, він грабував їхні домівки. Не соромився навіть знімати золоті прикраси і з мертвих тіл.
Прикраси здавав у ломбарди, а отримані гроші витрачав на власні потреби. Зокрема, першою покупкою після першого убивства став дорогий мобільний телефон.
Пояснити мотиви своїх вчинків хлопець так і не зміг, виправдовуючись, що і сам не знає, навіщо це зробив.
Наразі відповідно до санкцій статей, за якими відкриті кримінальні провадження, молодикові може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічного позбавлення волі, з конфіскацією майна у разі вчинення злочину з корисливих мотивів.

Джерело: СЗГ УМВС України в Хмельницькій області 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую