ye-logo.v1.2

До Хмельницького на День міста завітали винороби із Закарпаття та майстри з різних міст (ФОТО)

Суспільство 5713
Фото: автора

У святкові дні у центрі міста – мистецький ярмарок.

Різноманітні прикраси, сувеніри, іграшки, головоломки, картини, одяг, косметика із меду, вина та медові бальзами… Чого тільки не продають у центрі Хмельницького другий день поспіль.
До Дня міста на Проскурівській та на майданчику біля кінотеатру ім. Т. Шевченка розгорнувся масштабний ярмарок за участю майстрів та митців не лише із Хмельницького, а й з інших міст.
Так, винороб Юрій Муха із Мукачевого Закарпатської області привіз хмельничанам для дегустації «Бургундське», «Чорний дохтор», «Медове», «Малинове» та інші незвичайні вина.


Львівський коваль Віталій Гукалюк презентував срібні прикраси, сарматські ножі, кресала та інші ковані вироби.


«Це дуже старовинна технологія. Прикраси виготовленні крихітними молотами на мініатюрних наковальнях, без лиття та пайки. Так робили їх у Середньовіччі», - розповідає майстер.


Значну частину виробів становить національна атрибутика, вишиті сукні та сорочки, українські віночки.


Хмельничанка Олександра Сологуб презентувала сумки та взуття, виконані у техніці мокрого валяння.


Масштабною виставкою просто неба стала презентація картин незалежної художниці родом із Закарпаття Ярини Юрик-Новотарської. Дуже різні, одні яскраві і насичені деталями, інші лаконічні і монохромні, вони викликали у хмельничан неабиякий інтерес.


Дівчат запрошували на професійний макіяж, хлопців – повисіти протягом двох хвилин на турніку, який прокручується, і виграти 200 гривень.


Біля нового фонтану-кулі, що встановили напередодні Дня міста біля кінотеатру ім. Т. Шевченка, завжди багато охочих сфотографуватися на пам’ять.


Сьогодні, 28 вересня, ярмарок продовжується.


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую