ye-logo.v1.2

Хмельниччина восени скоротила споживання газу на 36%

Суспільство 2228
Фото: zaxid.net

Область вклалася у визначені Кабміном ліміти і навіть заощадила понад норму.

Теплопостачальні підприємства Хмельницької області восени зменшили споживання природного газу приблизно на 36%. Про це повідомив перший заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Симчишин.
Він зазначив, що за рахунок економії у серпні цього року зменшено споживання природного газу на 30% до фактичного споживання за відповідний період минулого року, у вересні - 35,6 %, у жовтні – 36,2%, у І декаді листопада – 264,1 тис.куб.м.
«Заходи Антикризового енергетичного штабу показали свою ефективність. Ми вклалися у визначені Кабміном ліміти і навіть заощадили понад норму», - наголосив посадовець.
Як інформує прес-служба облдержадміністрації, із запланованих заходів зі скорочення споживання природного газу (технічних заходів та заходів з переведення на альтернативні види палива) уже реалізовано 94,6%. Крім того, за рахунок 16,8 мільйонів гривень коштів обласного бюджету на об’єктах соціальної сфери буде введено в експлуатацію 42 твердопаливних котли.
«Наразі стоїть завдання освоїти 15,2 мільйона гривень, виділених з державного бюджету, які ми виключно направили в комунальну теплоенергетику на впровадження енергозберігаючих заходів, встановлення твердопаливних котлів, електрокотлів та інше», - розповів Олександр Симчишин.
За його словами, підготовлено 21 проект, реалізація яких передбачає встановлення 38 котлів на твердому паливі, чотири електрокотли та чотири геліосистеми, що має забезпечити заміщення 6,5 млн.м³ природного газу, а економічний ефект від впровадження становитиме 8,8 мільйонів гривень на рік.
До речі, на покращення розрахунків за уже спожитий природний газ позитивно вплинула виділена з державного бюджету субвенція на погашення різниці в тарифах. Хмельницькій області з державного бюджету розподілено 206,5 мільйонів гривень. субвенції. Усі ці кошти в області уже освоєні, на проведення взаєморозрахунків за рахунок коштів субвенції укладено 63 договори з НАК «Нафтогаз України», станом на 1 листопада усі договори профінансовано і заборгованість за спожитий природний газ зменшилась на 206,5 мільйонів гривень.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую