ye-logo.v1.2

Дмитро Червонюк подав касацію: у своєму вчинку криміналу не вбачає

Суспільство 3946
Фото: Дмитра Скрипника

Молодому водію виявилося замало амністії, тепер він просить скасувати вирок суду.

“Прошу скасувати обвинувальний вирок колегії суддів судової палати у кримінальних справах апеляційного суду Хмельницької області від 2 вересня 2014 року щодо мене, Червонюка Дмитра Олеговича, і закрити кримінальне провадження за відсутністю в моїх діях складу кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 286 Кримінального кодексу України”, - йдеться у касаційній скарзі Дмитра Червонюка.
Апеляційний суд Хмельницької області присудив п'ять років ув'язнення сину депутата обласної ради та заборонив керувати транспортними засобами протягом трьох років. Проте Дмитру Червонюку вдалося потрапити під амністію.
Касаційна скарга Дмитра Червонюка обурила родину Крушельницьких: “Людина, що написала таку касаційну скаргу, позбавлена будь-яких людських якостей, я уже не говорю про елементарні поняття совісті та моралі. На 27 аркушах цієї нісенітниці у нього не знайшлося жодного слова каяття за скоєне, - пише у запереченні на касаційну скаргу засудженого матір загиблого Олега Крушельницького Валентина Петрівна. - Більше того, про яке каяття, співчуття родичам загиблого можна вести мову, коли перше, з чого розпочав свою касаційну скаргу Червонюк — це паплюження пам'яті мого сина, акцентуючи увагу на тому, що потерпілий переходив дорогу в стані алкогольного сп'яніння. Складається враження, що нам, потерпілим, необхідно просити вибачення у Червонюка, а не навпаки.”
У той же час Валентина Крушельницька сумнівається у тому, що саме Дмитро Червонюк міг написати касаційну скаргу, адже, за її словами, на той час обвинуваченого навіть не було на території України.
“Підпис під нею відрізняється від тих підписів, що містяться в матеріалах кримінального провадження. За наявною у мене інформацією, Червонюк на час подання касаційної скарги взагалі перебував за межами України, вибувши 13 вересня 2014 року у Німеччину, та не повернувшись в Україну до цього часу, незважаючи на рішення апеляційного суду про залишення йому запобіжного заходу у вигляді підписки про невиїзд з постійного місця проживання”, - запевняє матір загиблого 26-річного Олега Крушельницького.
Родина Крушельницьких та прокуратура Хмельницької області також подали касаційні скарги, у якій просять про повторний розгляд справи в апеляційному судді, адже призначене покарання не відповідає тяжкості кримінального правопорушення.

Вимоги Дмитра Червонюка викладені у касаційній скарзі

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую