ye-logo.v1.2

Двократний чемпіон світу з веслування: «Обидві дистанції були важкими»

Спорт 1876

Хмельничанин Дмитро Янчук здобув дві золоті нагороди на молодіжній першості світу. Ще один наш земляк – Павло Алтухов, виборов «срібло».

 У Португалії завершився чемпіонат світу серед молоді віком до 23 років із веслування на байдарках і каное. І одразу двоє хмельничан повернулися з першості з нагородами.

Так, Павло Алтухов в одиночному каное на дистанції 1000 метрів став срібним призером змагань. А Дмитро Янчук двічі піднімався на найвищу ступінь п’єдесталу. Спочатку Дмитро разом із львів’янином Тарасом Міщуком перетнули першими фінішну пряму в змаганнях каное-двійок на дистанції 1000 метрів. А потім Янчук у складі збірної України на каное-четвірці (дистанція 500 метрів) став вдруге чемпіоном світу.

«Обидві дистанції були важкими, - зізнався газеті «Є» Дмитро Янчук. - Але в двійці відчували себе більш впевнено, оскільки стали чемпіонами Європи в С2 на 1000 метрів серед чоловіків». Утім, нагадаємо, тренер спортсменів напередодні змагань у Португалії був занепокоєний можливим майбутнім результатом, оскільки напарник Дмитра – Тарас Міщук захворів. Самі ж спортсмени… «Коли їхали на чемпіонат світу, то розраховували на медалі, попри те, що Тарас був хворий і на підготовку було мало часу», - зізнається Дмитро Янчук.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую