ye-logo.v1.2

Президент України посмертно нагородив орденом полковника Юрія Цісарука з Ізяслава

Суспільство 2411
Офіцер загинув під час виконання бойових завдань у Луганській області
Офіцер загинув під час виконання бойових завдань у Луганській області. Фото: ednist.info

Військослужбовця нагородили орденом Богдана Хмельницького IIІ ступеня.

Президент Петро Порошенко 5 жовтня підписав указ про відзначення державними нагородами військовослужбовців, які виявили особисту мужність і високий професіоналізм у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Всього до нагороди представлено 24 військовослужбовців, з них 14 – посмертно. Серед нагороджених начальник розвідки управління ракетних військ і артилерії оперативного командування "Захід" ЗСУ, полковник Юрій Цісарук.

Як повідомляють на сайті президента, полковник Цісарук шість разів був у відрядженні в зоні проведення антитерористичної операції. За період з липня 2014 року по липень 2015 року багато разів брав участь у бойових діях. 5 липня 2014 року особисто здійснював управління вогнем артилерійського дивізіону 26-ї артилерійської бригади в районі населеного пункту Сокільники Луганської області, в результаті чого було знищено танк та два БМП противника та понад 15 терористів. 6 листопада 2014 року керував самоходним артилерійським дивізіоном 80 ОАМБ в районі населеного пункту Пришиб Луганської області. В результаті бою було знищено понад 20 терористів. 8 листопада 2014 року здійснював управління артилерійською батареєю 24 ОМБ в районі населеного пункту Фрунзе Луганської області. В результаті бою було знищено 2 міномети та 8 терористів. 12 липня 2015 року під час перевірки рубежів оборони полковник Юрій Цісарук підірвався на невідомому вибуховому пристрої та помер в результаті отриманих поранень.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую