ye-logo.v1.2

Кохання у танці. Хмельничан запрошують на балет «Есмеральда»

Афіша 4661

Напередодні прем'єри балетмейстер театру Старицького та артисти балету розповіли про довгоочікувану балетну виставу

«Я б назвав це балетною виставою, а не класичним балетом, - каже заслужений артист України, балетмейстер театру ім. М. Старицького Олександр Шиманський. - Адже ми поєднали пластику і танець, велике значення надали акторській майстерності».
У виставі задіяні усі артисти балетної трупи, а це 12 чоловік. Головні ролі виконують: Дар'я Ярошенко (Есмеральда), Максим Довгун (Квазімодо) та Юрій Саввон (священик Фроло). Також бере участь хореографічний відділ гуманітарно-педагогічної академії, молоді та досвідчені актори театру.


Артисти балету (зліва направо): Максим Довгун, Дар'я Ярошенко, Юрій Саввон.

«Ми багато працюємо, практично живемо виставою. Кожному образу приділили велику увагу, ночами не спимо, думаємо про наші ролі та чекаємо на прем'єру, - розповідає артистка балету Дар'я Ярошенко. - Колектив у нас прекрасний: дуже допомагаємо одне одному, підказуємо, як виправити помилки, наштовхуємо на правильну дорогу. У цій виставі Олександр Петрович (Шиманський) — наш батько, а Лариса Власенко (заслужена артистка України, грає мати Есмеральди) — як мама. Вона має грандіозний досвід, який передає нам».


Олександр Шиманський також розповів, що театр приділив велику увагу пошиттю костюмів та створенню декорацій.
Подивитися балет «Есмеральда» за мотивами роману Віктора Гюго «Собор Паризької Богоматері» можна 28 та 29 жовтня у театрі ім. М. Старицького, початок о 18.30. Також виставу показуватимуть 18 листопада.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую