ye-logo.v1.2

Мер Хмельницького назвав прізвище одного з кандидатів у заступники

Політика 6778
Олександр Симчишин, Хмельницький міський голова планує скоротити одну посаду заступника мера
Олександр Симчишин, Хмельницький міський голова планує скоротити одну посаду заступника мера. Фото: автора

Олександр Симчишин має намір скоротити кількість заступників міського голови на одну посаду.

У міській раді триває підготовка до другого пленарного засідання першої сесії Хмельницької міськради. Саме на ньому мають обрати заступників міському голові та секретаря. Можливо, саме тому в приймальній новообраного міського голови Олександра Симчишина нині доволі людно. Потрапити до нього на розмову не так вже й легко – в черзі можна просидіти чимало часу. «З понеділка має стати легше»,  - каже Олександр Сергійович, з яким журналісту «Є» вдалося поспілкуватися декілька хвилин.

- Вже увійшли в курс усіх справ міста?

- Та я до обрання володів ситуацією, але зараз починаю вивчати все детальніше. Майже щодня заходжу на службу 1580 (відділ управління міським господарством), беру журнал і дивлюся, з якими скаргами телефонують хмельничани. І проблем, повірте, немало. Вже дав вказівку зібрати дані в усіх школах та дитячих садочках про температурний режим в приміщеннях, щоб потім проаналізувати, чому в одних навчальних школах дітям тепло, а в інших мерзнуть. Скаржаться і на різні будівництва, але, якби в мене вже був профільний заступник, то було б легше. І так у багатьох напрямках.

- А ви вже визначилися з кандидатами, які можуть стати вашими заступниками?

- Ви хочете прізвищ? Назву поки лише одне прізвище. Це Володимир Гончарук (депутат Хмельницької міської ради попереднього скликання - прим.авт.), він відповідатиме за економіку та інвестиції. Але завтра має відбутися засідання фракцій, в яких візьмуть участь усі кандидати на посаду заступника. А вже в п’ятницю, коли пройде сесія, відбудеться й голосування за всі кандидатури, які я запропоную.

- То хоч скажіть скільки у вас буде заступників?

- Швидше за все, що чотири та один керуючий справами. Тобто, на одного менше, ніж було.

-  Після нашого прямого ефіру з вами ще як переможцем виборів, а не міським головою, під записом ефіру з’явилося запитання від нашого читача. Сайт «Є» обіцяв цій людині поставити це запитання, якщо буде можливість. Отож читаємо запитання «А що буде робитися для інвалідів та інвалідів-візочників у місті? Чому всі мовчать. Спортзал, може, зроблять, щоб інваліди могли займатися і проходити реабілітацію, або може, басейн? Щоб інваліди могли розвиватися і представляти область свою, місто на змаганнях, а може і на паралімпіаді. Чи в нас інвалідів у місті немає? Усі мери мовчали і цей мовчить». Отож, що скажете?

-  У нас у 2016 році завершується програма «Піклування», яка діє з 2012 року. Ця програма стосується всіх інвалідів, яких у нашому місті 24 тисячі. Яка кількість серед них саме інвалідів-візочників, не готовий сказати. Але загальна цифра 24 тисячі – це майже 10 відсотків населення. Тому наступного року ми готуватимемо нову програму «Піклування» на наступні чотири роки. Й інтереси інвалідів, які пересуваються на візках, обов’язково будуть враховані. Сказати, що буде спортзал для такої категорії людей? Відверто, найближчі рік-два такої перспективи не бачу. Тому що є об’єктивні чинники. До прикладу, проблеми, які слід вирішувати вже і негайно.

- Які?

- Та візьмемо хоча б дитячі садочки в Лезневому та Гречанах. Або школу на Озерній, вона вже переповнена, а наступного року ще на тисячу дітей більше підуть до школи. Але, повертаючись до інтересів інвалідів, ми в жодному разі не забуватимемо про них. Людина, яка запитувала, згадала про басейн. А чому б дійсно не передбачити хоча б якісь визначені години в тих басейнах, які є в нашому місті? Тому будемо думати над цим питанням. Але сказати, що окремо для людей, які пересуваються на візках, ми збудуємо спортзал чи басейн, це просто збрехати їм. Бо це величезні кошти. Будемо шукати можливості пристосувати ті зали, які є, також вивчати питання щодо басейнів, які вже функціонують, щоб була можливість їх використовувати для таких категорій хмельничан.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую