ye-logo.v1.2

До Хмельницького приїде Глава Української греко-католицької церкви

Афіша 4301
Блаженніший Святослав офіційно оголосить про відновлення Кам
Блаженніший Святослав офіційно оголосить про відновлення Кам'янець-Подільської єпархії . Фото: з особистої сторінки Святослава Шевчука у Фейсбуці

Наступної неділі, 7 лютого, до нашого міста з візитом приїде Митрополит Київський — предстоятель Української греко-католицької церкви (УГКЦ) Блаженніший Святослав Шевчук.

Предстоятель УГКЦ очолить урочисту літургію, яка відбудеться о 12 годині у Катедральному храмі Різдва Пресвятої Богородиці, що по вулиці Зарічанській 10/3 у Хмельницькому.

Планується, що під час візиту Блаженніший Святослав офіційно оголосить про відновлення Кам'янець-Подільської єпархії з центром у Хмельницькому.

За словами прес-служби греко-католицької церкви у Хмельницькому, тимчасово опікуватиметься Кам'янець-Подільською єпархією єпископ Тернопільсько-Зборівський, митрополит Василій Семенюк. До обрання нового єпископа, а станеться це у вересні цього року на синоді, він виконуватиме адміністративні фукнцкції. До речі, процедура обрання єпископа така ж, як і процедура обрання Папи Римського, тому таємниця зберігатиметься до моменту офіційного оголошення особи.

Детальніше про візит Глави УГКЦ розповість у вівторок, 2 лютого, настоятель греко-католицького храму Різдва Пресвятої Богородиці у Хмельницькому, отець Іван Данкевич. 

Довідка: Греко-католицьку церкву на Поділлі офіційно ліквідовано було ще за часів Російської імперії, на території якої опинився Кам'янець-Подільський у 1793 році, після другого поділу Польщі.
Переслідування Церкви припинилося лише після розпаду Радянського Союзу у 1991 році. До того моменту католицькі та протестантські церкви діяли у підпіллі.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую