ye-logo.v1.2

На Хмельниччині залишилося близько півтори тисячі безпосередніх учасників бойових дій у роки Другої світової війни

Суспільство 2363
Фото: oblrada.km.ua

Це майже стільки, скільки населених пунктів на території області.

8 травня весь світ відзначатиме День пам'яті і примирення з нагоди перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Напередодні в сесійній залі Будинку рад керівництво області зустрілось з ветеранами Другої світової війни, героями фронту і тилу, які зібралися з усіх куточків Хмельниччини, повідомляє Хмельницька обласна рада.
Голова обласної ради Михайло Загородний, голова облдержадміністрації Олександр Корнійчук подякували сивочолим ветеранам за їх подвиг та вшанували хвилиною мовчання світлу пам’ять загиблих захисників своєї землі, воїнів-визволителів, партизанів і підпільників, жертв концентраційних таборів, усіх героїв, мучеників війни.
"У нашій області безпосередніх учасників бойових дій у роки другої світової війни залишилося на сьогодні лише півтори тисячі осіб. Вдумаймось: в області – 1451 населений пункт. Це приблизно по одному учаснику на кожне село, селище, місто, включаючи обласний центр. Саме тому ваша, шановні ветерани, підтримка, сила волі та життєва мудрість безцінні для нас. Особливо сьогодні, коли на сході країни її цілісність та незалежність захищають вже ваші онуки, - наголосив у своєму вітальному слові Михайло Загородний. - Сьогодні ми, українці, по-новому сприймаємо слова про патріотизм, по-іншому оцінюємо стійкість і самовідданість старшого покоління на полях битв. Саме тому ці травневі дні, в яких переплелися радість і туга, мають об’єднати усіх, для кого мир, незалежність і цілісність держави є найвищими цінностями».

Олександр Корнійчук вручив вітальну листівку Президента України кавалеру чотирьох медалей «За відвагу» Атаманюку Григорію Сергійовичу.

Михайло Загородний виконав приємну місію – вручив Грамоти обласної ради учасникам бойових дій з різних районів та міст області. Так, за активну громадську діяльність, участь у патріотичному вихованні молоді, вагомий особистий внесок у розвиток ветеранського руху, захист соціальних прав ветеранів нагороджено Олексія Кульбу, Йосипа Павенського, Володимира Дячука, Івана Бородатого, Степана Степасюка, Івана Лукащука, Василя Булгарова, Павла Ганущака, Григорія Суховецького, Павла Стукала, Івана Онофрійчука, Костянтина Паламарчука, Степана Момотюка, Петра Нікітюка, Бориса Іванюка, Віктора Цирульника, Володимира Зайвенка, Харлампія Размаріца, Петра Бабія, Михайла Москалюка та Стратона Олексюка.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую