ye-logo.v1.2

Візочників у Хмельницькому возитиме спеціальне таксі за рахунок міського бюджету

Суспільство 2599
Хмельничан возитиме соціальне таксі
Хмельничан возитиме соціальне таксі. Фото: ukurier.gov.ua

Депутати проголосували за таку соціальну послугу.

На сесії Хмельницької міської ради депутати затвердили Положення про порядок надання послуги з перевезення людей на візках («соціальне таксі»). Людей з особливими потребами перевозитимуть до різноманітних підприємств і організацій, банків, медичних установ, органів місцевого самоврядування тощо.

Розрахунок за надання соціальної послуги «соціальне таксі» проводить управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради за кошти міського бюджету.

Одержати послугу можуть інваліди та діти-інваліди з захворюваннями опорно-рухового апарату та іншими захворюваннями, які пересуваються на інвалідних візках; люди з захворюванням опорно-рухового апарату та іншими захворюваннями, які  пересуваються на інвалідних візках, але не мають групи інвалідності, при наявності індивідуальної програми реабілітації з висновком про необхідність користування інвалідним візком.

Як зазначив начальник управління праці та соціального захисту населення Словян Воронецький, положення розробляли з громадськими організаціями. У цілому за програму з доповненнями проголосували 33 депутати. За словами міського голови, перевезення візочників здійснюватиме компанія, яка виграє конкурс.

У положеннях вказано, що заявки на обслуговування приймаються за три дні до виїзду. Спецавтотранспорт використовується виключно за призначенням, в присутності супроводжуючого або соціального робітника. Послуги «соціального таксі» надаються особам по заяві не частіше 4 разів на тиждень, допускається перевезення декількох одержувачів.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую