ye-logo.v1.2

Волонтери передали хмельницьким спецпризначенцям безпілотник за 100 тисяч гривень

Допомога 3065
Військовослужбовці кажуть, пристрій навіть кращий за закордонний
Військовослужбовці кажуть, пристрій навіть кращий за закордонний. Фото: oblrada.km.ua

Прилад потрібен військовим для розвідувальних робіт у зоні АТО.

Учора, 25 травня, бійцям однієї з військових частин Хмельницького волонтери передали безпілотний літальний апарат. Сконструював його мешканець обласного центру Сергій Ледюк, за словами якого, пристрій може літати в дощ і вітер, а при правильній експлуатації успішно працюватиме багато років.

«Гроші на «шпигунський» пристрій збирали усім світом. Волонтери благодійної організації «Хмельницький обласний фонд «Вікторія» звернулися до голови обласної ради Михайла Загородного з проханням сприяти коштами для завершального етапу комплектування обладнанням безпілотного літального апарату, оскільки зібраних грошей у хмельницьких підприємців виявилося недостатньо, аби остаточно передати безпілотник у користування», - йдеться на сайті обласної ради.

Загальна вартість приладу - майже 100 тисяч гривень, третину з яких особисто надав Михайло Загородний. Аналогічний апарат західного виробництва коштує 15 тисяч євро, але зібраний у Хмельницькому за технічними показниками, за словами військовослужбовців, навіть кращий у застосуванні.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую