ye-logo.v1.2

Тарифи на холодну воду в Хмельницькому: чи змінилися вони?

Суспільство 7618
До кінця року в Хмельницькому не збираються підвищувати тарифи на послуги ЖЕКів та вивіз сміття
До кінця року в Хмельницькому не збираються підвищувати тарифи на послуги ЖЕКів та вивіз сміття. Фото: автора

Після заяви голови НКРЕКП про підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення чимало хмельничан не знають, коли платити за «підвищеними» тарифами.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг ще в середині червня схвалила постанову «Про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення», якою підвищила відповідні тарифи. Щоправда, окрім заяви голови Нацкомісії Дмитра Вовка, що тарифи зростуть від 5 до 50%, чимало хмельничан не зрозуміли скільки ж коштуватиме вода та стоки. Не зрозумілим залишилося й те, коли станеться подорожчання.

Виявляється, в Хмельницькому поки що без змін. «Постанови про підвищення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення в нашому місті немає, - каже заступник міського голови Анатолій Нестерук. – Хмельничани як платили 4,58 гривні за кубічний метр води та 4,46 гривні за «куб» стоків, так і мають платити. Щоправда, як довго – не знаю. Адже НКРЕКП може видати постанову та підвищити тарифи».

Щодо нових тарифів на комунальні послуги, які надають ЖЕКи, та вивіз сміття, то й вони не змінюються. «Думаю, до кінця року тарифи не збільшуватимемо, - продовжує Анатолій Макарович. – За послуги ЖЕКів потрібно підвищити тариф, але ми вирішили цього не робити, а покрити різницю з міського бюджету. Поки що плануємо до кінця року не переглядати тарифи, як на вивіз сміття, так і за послуги ЖЕКів».

Нагадаємо, з першого липня підвищили тарифи на гарячу воду та опалення. Вартість централізованого опалення в опалювальний період у будинках, які обслуговує «Хмельницьктеплокомунерго», обладнаних лічильниками обліку становить 1221,97 гривні за гігакалорію, не обладнаних лічильниками - 27,93 гривні за квадратний метр. Гаряча вода коштує 70,45 гривні (за наявності рушникосушильника) за один «куб» та 64,94 гривні (без рушникосушильника). У квартирах, не обладнаних лічильниками обліку води за одного мешканця квартири слід платити 215,58 гривні. (з рушникосушильником) або 198,72 гривні (без рушникосушильника).

В абонентів «Південно-Західних тепломереж» інші тарифи. Опалення 1144,72 грн./Гкал або 25,40 гривні за квадратний метр житла. Гаряча вода - 66,35 грн. за 1 куб.м (з рушникосушильником) та 61,18 гривні. У кого немає лічильників мають платити 203,2 гривні за людину (якщо є рушникосушильник) або 187,36 гривні.

Коментарі:

Тетяна Дембицька 08.07.2016 14:17

"Верховный суд Украины 30 мая письменно обратился в Конституционный суд с просьбой дать объяснение нарушению Конституции Украины в положении об НКРЭКУ. Это положение не предоставляет НКРЭКУ права устанавливать тарифы, а тем более термина их введения. У них есть только право давать оценку себестоимости тарифов и их сопровождение", - отметил А.Омельченко.

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую