ye-logo.v1.2

У Хмельницькому сотні людей навколішки прощалися із 21-річним бійцем АТО

Суспільство 12016
У Хмельницькому прощалися з молодим лейтенантом
У Хмельницькому прощалися з молодим лейтенантом. Фото: автора

Під вигуки «Героям слава!» молодого лейтенанта провели в останню дорогу.

 У Хмельницькому сьогодні, 8 жовтня, на майдані Незалежності прощалися із командиром роти окремого 130-го розвідувального батальйону Максимом Яровцем.

Боєць загинув 5 жовтня: виконуючи бойове завдання у зоні АТО, поблизу Мар'їнки підірвався на міні. Максиму був всього 21 рік. Провести його в останню путь прийшли сотні людей. Дорогу, якою несли труну, встелили квітами. Друзі несли весільне гільце.

Максим Яровець лише цього року в званні лейтенанта завершив навчання у Одеській військовій академії. Як згадують побратими, він був людиною світла, патріотом своєї держави, вірним другом. Як і кожен лейтенант, мріяв стати генералом.

Молодого командира поважали вдвічі старші чоловіки

«Максим завжди був на позитиві. Він з нами прослужив трохи більше ніж півроку після військової академії. І хоч про померлих прийнято говорити тільки хороше, нічого поганого про нього не скажеш навіть, якщо захочеш. Максим був хорошим командиром, давав великі надії, жив службою. На жаль, Бог забирає найкращих», - каже боєць 130-го розвідувального батальйону з позивним «Рибак».

«У нього були великі плани, його, такого молодого, слухались і поважали навіть вдвічі старші чоловіки. Називали «Санич». Загинув Офіцер з великої букви. Справжній. Бо ті, які сидять у великих штабах, не варті його мізинця», - додає побратим загиблого.

Сльози не встигали висихати на обличчях рідних

За словами міського голови Олександра Симчишина, Максим - справжній український герой, цвіт нації. Йому ще жити і творити сім'ю. 

"Мене особливо вразили слова, які Макс написав у себе на сторінці в соцмережі: "Чекайте, я повернуся". Я думаю, що він хотів повернутися інакше, хотів повернутися героєм-переможцем. Але Господь зробив інший вибір, і Макс на небесах приєднується до українських батальйонів. Кожен знас повинен пам'ятати, що ці хлопці віддають життя за нас, наших дітей і внуків", - сказав Олександр Симчишин.

Під вигуки «Героям слава!» молодого лейтенанта провели в останню дорогу. Люди ставали навколішки і не стримували сліз. Поховали Героя на Алеї Слави у мікрорайоні Ракове.

Попрощатися з бійцем прийшли сотні людей

Серед небайдужих - побратими, однокласники, представники влади

Побратими не стримували сліз

У сім'ю молодого хлопця прийшло горе

Міський голова схилив голову перед загиблим

Люди провели бійця в останню путь на колінах

Дорогу встелили квітами

Навколішки прощалися хмельничани з лейтенантом

 Труну пронесли біля стели пам'яті

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую