ye-logo.v1.2

Бізнесмена Валерія Дьяченка можуть випустити зі слідчого ізолятора

Кримінал 2267
Валерій Дьяченко може вийти з СІЗО під заставу в 110 тисяч гривень
Валерій Дьяченко може вийти з СІЗО під заставу в 110 тисяч гривень. Фото: з архіву

Таке рішення прийняв Хмельницький міськрайонний суд.

Підозрюваний у вимаганні 10 тисяч доларів, хмельницький бізнесмен Валерій Дьяченко, знову постав перед судом. Хмельницький міськрайонний суд розглянув обвинувальний акт, а разом із ним і міру запобіжного заходу бізнесмену, якого взяли під варту вночі 31 липня.

«Суд повернув обвинувальний акт прокурору, при цьому задоволив клопотання сторони обвинувачення про продовження строку тримання Валерію Дьяченку під вартою, однак визначив й розмір альтернативи - застави, як того вимагає КПК України, - каже адвокат Дьяченко Оксана Каденко. - Суд має право не визначати розмір застави тільки щодо злочинів, вчинених із застосуванням насильства, або таких, які спричинили загибель людини, або якщо раніше особа порушувала вже умови застави. Оскільки таких обставин у кримінальному провадженні встановлено не було, не зазначено їх і в обвинувальному акті, суд був зобов'язаний визначити Валерію Дьяченку розмір застави».

Відомий хмельнциький бізнесмен може вийти зі слідчого ізолятора вже найближчим часом, якщо ніхто не подасть апеляцію на рішення Хмельницького міськрайонного суду, та за нього буде внесена застава в 110 тисяч гривень. Нагадаємо, Валерія Дьяченка затримали 28 липня за підозрою у вимаганні грошей. Потерпілого було затриманого на території колишнього заводу «Катіон», який належить хмельницькому бізнесмену. То й начебто зізнався, що неоднаразово щось там крав і оцінив суму збитків, яку наніс підприємству, в 10 тисяч доларів.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую