ye-logo.v1.2

Готель «Ксенія» у Кам'янці-Подільському закрили після отруєння 56 людей

Суспільство 3087
Отруїлися діти і дорослі
Отруїлися діти і дорослі. Фото: unian.ua

У закладі виявили порушення.

Під час перевірок в готельно-ресторанному комплексі «Ксенія» у Кам'янці-Подільському, де отруїлися діти і дорослі, виявили певні порушення, заклад тимчасово закрили. Про це повідомив глава Держспоживслужби Володимир Лапа в ефірі телеканалу "112 Україна", передає Уніан.

«У ході перевірок виявили певні порушення... Зараз проводяться лабораторні дослідження. Очікуємо, що вони будуть готові до кінця тижня. За результатами буде здійснена ще одна перевірка, щоб точно з'ясувати причини того, що сталося. У будь-якому випадку, робота закладу зупинена. Звернення у правоохоронні органи, в цьому випадку йдеться, щоб перекваліфікувати правопорушення», - сказав Лапа.

За інформацією Держпродспоживслужби, у Хмельницькій області виявлено 56 осіб із симптомами харчового отруєння, які брали участь у Всеукраїнському фестивалі-конкурсі мистецтв «Перлина Кам'янця» і проживали в місцевому готельному комплексі «Ксенія».

Усі захворілі проживали і харчувались там з 19 по 21 листопада 2016 року. Усього в комплексі перебувало 227 осіб: з Броварів (Київська обл.) – 41 особа, Дніпра – 21, Шостки (Сумська обл.)– 21, міста Жидачів (Львівська обл.)– 44, . Бурштина (Івано-Франківська обл.) – 31, Одеси – 16, Києва - 53.

Фахівці держустанови «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» для лабораторних досліджень відібрали проби харчових продуктів, змиви, проби питної води. Обстежують контактних осіб. За фактом виникнення спалаху підготовлено матеріали до прокуратуру.

Нагадаємо, дітей, які отруїлися на фестивалі, госпіталізували прямо з потяга. Поліція Кам’янця відкрила кримінальне провадження через масове отруєння. Організатори фестивалю – ГО «Vita-fest».

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую