ye-logo.v1.2

У Хмельницькому попрощалися з бійцем АТО Олександром Яворським

Суспільство 10154
Хмельничани попрощались із бійцем
Хмельничани попрощались із бійцем. Фото: автора

Чоловік пішов на війну добровольцем.

 У Хмельницькому сьогодні, 17 грудня, провели в останню дорогу механіка-водія військової частини А 3814 – 47-річного Олександра Яворського. На церемонію прощання у будинок траурних обрядів прийшли небайдужі хмельничани, товариші, друзі військовослужбовця.

Як розповідають товариші Олександра, він помер 15 грудня під час здійснення ротації із зони проведення антитерористичної операції у пункт постійного призначення. Йому раптово стало зле у потязі, потім з’ясувалось – не витримало серце.

«Ми з ним знайомі років 20, він служив в іншій частині. Олександр на війну пішов добровольцем, потрапив у другу хвилю мобілізації. Півроку оббивав пороги військкомату, щоб його забрали, потім підписав контракт, - розповідає друг бійця Ігор Лебідь.

За його словами, здебільшого Олександр Яворський був увесь час на передовій, навіть у відпустку лише кілька разів приїжджав. Він був надійною людиною, на яку можна було покластися на всі 200 відсотків.

«Коли Олександр їхав у частину в Хмельницький, в поїзді йому стало погано – інсульт. Його зняли з поїзда, потім нам подзвонили, що він помер. Раніше Саша лежав у шпиталі з тиском. Це майже два роки на передовій, нерви горять», - каже військовий.

Військовослужбовцю було 47 років

Товариші по службі додають, що Олександр був відданий військовослужбовець, прагнув миру усім серцем. Для них це велика втрата, в яку важко повірити.

Прощалися з ним друзі і небайдужі містяни

«Весь час Олександр проводив на передовій, додому їздив дуже рідко. Для нас це велика втрата. Може хтось зробить для себе тепер якісь висновки. Ми служили разом півтора року, він був сильною людиною і фізично, і по духу», - згадує старший лейтенант Руслан Войтюк.

Церемонію порщання провели у будинку траурних обрядів

З будинку траурних обрядів військовослужбовця повезли у Свято-Георгіївський храм, де відслужили панахиду. Поховають Олександра Яворського на Алеї Слави кладовища у мікрорайоні Ракове.

Чоловік був неодруженим

Люди не стримували сліз

На прощання принесли багато квітів і вінків

Труну заклали квітами

Попрощатися з Олександром прийшли небайдужі хмельничани, товариші, друзі військовослужбовця

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую