ye-logo.v1.2

Деражнянська РДА передала у власність 14 гектарів землі заказника для ведення сільського господарства

Суспільство 1789
Прокуратура Хмельниччини виявила факти незаконного заволодіння 14 земельними ділянками природно-заповідного фонду
Прокуратура Хмельниччини виявила факти незаконного заволодіння 14 земельними ділянками природно-заповідного фонду. Фото: mykrai.wordpress.com

Нові власники змінили цільове призначення земель.

Упродовж 2010 року Деражнянська районна державна адміністрація жителям району передала у власність 14 земельних ділянок площею по 1 гектару. У прокуратурі області кажуть, що землі призначались для ведення особистого селянського господарства і розташовані на території Божиковецької сільської ради.

“Посадовці району не врахували, що вказані земельні ділянки знаходились в межах прибережної захисної смуги річки Ровець на території гідрологічного заказника місцевого значення «Божиковецький». Вони є особливо цінними землями і входять до складу природно-заповідного фонду. З дозволу РДА громадяни у 2011 році змінили їх цільове призначення на землі водного фонду для рибогосподарських потреб. Таким чином, частину річки Ровець штучно перетворено на ставок”, - повідомляють у прес-службі прокуратури області.

Внаслідок таких дій площа земель гідрологічного заказника місцевого значення зменшилась майже на чверть. Аби повернути землі державі, прокуратура до суду пред’явила 14 позовів про визнання незаконними та скасувати розпорядження райдержадміністрації про надання прав на земельні ділянки природно-заповідного фонду.
 
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую