ye-logo.v1.2

У Хмельницькому мобілізованого визнали дезертиром

Кримінал 2829
Військовослужбовець більше року не повертався на службу
Військовослужбовець більше року не повертався на службу. Фото: np.pl.ua

Йому загрожувало до 10 років позбавлення волі.

Хмельницький міськрайонний суд розглянув справу стосовно уродженця Житомирської області, якого звинуватили у дезертирстві.

Мобілізований ще в 2015 році отримав відпустку, з якої мав повернутися 10 липня. Та ні 10 липня 2015 року та навіть ні 10 липня 2016 року він так і не повернувся на службу в Хмельницький. До моменту затримання військовою прокуратурою Хмельницького гарнізону він проводив службовий час на власний розсуд перебуваючи за місцем постійного проживання. Затримали ж його аж 27 січня цього року.

Солдата судили за статтею 408 частиною третьою Кримінального кодексу України. Санкція якої передбачає від 5 до 10 років ув’язнення. Але чоловіка не кинули за грати. Він визнав свою вину, уклав з прокурором угоду про визнання винуватості, а тому, за рішенням суду, отримав інше покарання - арешту на гауптвахті строком на п'ять місяців. Щоправда, рішення ще не набуло законної сили.

Нагадаємо, нещодавно Хмельницький міськрайонний суд виніс вирок військовослужбовцю, який без дозволу командування самовільно залишив військову частину в обласному центрі і поїхав додому на кілька місяців. Солдата-контрактника оштрафували на 10 200 гривень.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую