ye-logo.v1.2

З піснями, оркестром і шашликом: як хмельничани проводжали зиму у парку Чекмана

Суспільство 3647
Це, ймовірно, останні сніговики цього року
Це, ймовірно, останні сніговики цього року. Фото: автора

Забави тривають майже цілий день.

 У Хмельницькому сьогодні, 26 лютого, за давніми українськими традиціями проводжають зиму і зустрічають весну. Хоч погода видалася не зовсім весняною, це не завадило сотням хмельничан прийти у парк імені М.Чекмана на святкові забави.

На свято зустрічі весни організатори спеціально приготували театралізоване дійство «Віншуймо світлу днину у неньці Україні!», концертні програми. А ще на містян і гостей міста чекали численні ярмарки, спортивні змагання, конкурси, розваги та багато іншого.

«Сьогодні зиму проводжаємо, весну зустрічаємо. Театралізоване дійство, яке відбулося, створене в абсолютно українських традиціях. Були відтворені національні хореографічні композиції, сцени з української хати, з фольклорними композиціями, де оспівується природа, яку ми закликали прокидатися», - розповідає режисер і сценарист дійства Людмила Сичевська.

Святкування організували на чотирьох імпровізованих майданчиках. При вході в парк усіх зустрічав музикою оркестр. Усі охочі мали змогу відвідати спортивні змагання. А продовжилося дійство концертною програмою «Дарує нам свої пісні весна». Свою творчість представили творчі колективи міста.

Зустрічав гостей оркестр

Парк заповнили невеличкі ресторанчики просто неба. Крім численних наметів зі смачною їжею, шашликом і напоями, працював і ярмарок святкових сувенірів та виробів народних майстрів. А найцікавішою для маленьких хмельничан стала алея казкових героїв, де в рядок вишикувалися принцеси, сніговики, герої мультиків і звірята.

Прикрасили навіть дерева

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую