ye-logo.v1.2

Губернатор області заробив менше, ніж голова обласної ради, але більше за мера Хмельницького

Суспільство 6383
Фото: Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області

«Хмельницька народна газета «Є» зазирнула в «кишеню» до Василя Ядухи і з'ясувала, що голова хмельницької облдержадміністрації заробляє менше голови Хмельницької обласної ради та випереджає за рівнем зарплатні мера Хмельницького

Ми вирішили порахувати, принаймні, офіційні доходи деяких високопоставлених чиновників Хмельниччини. І з'ясували, що в порівнянні із рядовим працівниками владних структур вони заробляють інколи у десятеро більше.
Для того, щоб отримати інформацію про зарплати голови облдержадміністрації, обласної ради та міського голови Хмельницького ми направили до відповідних органів влади інформаційні запити з проханням надати інформацію про їхні доходи, отримані протягом 2010 року згідно декларації, зобов'язання фінансового характеру та майновий стан.

Губернатор отримав понад 5000 матеріальної допомоги

Якщо у радянські часи зарплата першого секретаря обкому партії коливалась у межах 350 — 500 карбованців на місяць, то у рядового інженера - 120. Нині, якщо розділити річну зарплатню, вказану у офіційній декларації про доходи за 2010 рік губернатора Хмельниччини Василя Ядухи, держслужбовця І категорії, то в середньому виходить трохи більше 10 тисяч гривень на місяць. Принаймні, в графі “заробітна плата” у декларації губернатора, що вступив на посаду наприкінці березня минулого року, вказана сума 128828,5 гривень. Це притому, що середньостатистична молода людина на посаді головного спеціаліста управління облдержадміністрації отримає “брудними”, тобто, без вирахування різних податків та виплат, трохи більше 1000 гривень. У минулому році Василь Степанович отримав й матеріальну допомогу у розмірі 5312 гривень, що разом із зарплатнею склало його сукупний дохід у сумі 134140,5 гривні. Але зарплатня голови облдержадміністрації, все ж таки, менша ніж у його однопартійця, голови обласної ради Миколи Дерикота.

Голова обласної ради має дві автівки та чималий будинок

Хмельницька обласна рада стала єдиним органом влади, що довела нашій газеті, що їх керівнику приховувати нема чого, та, не вагаючись, надала нам повну копію декларації про доходи, зобов'язання фінансвого характеру та майновий стан Миколи Дерикота.
Зокрема, згідно документу, нинішній голова обласної ради, колишній перший заступник Івана Гавчука та Василя Ядухи, Микола Васильович є власником двох автівок “Ауді А6” та “Тойота Прадо” (середня ціна нових автомобілів 55 тисяч доларів кожний). Має пан Дерикот й земельну ділянку площею 220 метрів квадратних, житловий будинок площею 128 метрів квадратних, невеличку квартиру (36, 4 квадратні метри) та гараж (24 квадратні метри). Крім цього, у власності членів сім'ї голови обласної ради (в даному випадку у декларації Миколи Васильовича зазначено, що це його дружина) є також земельна ділянка (100 квадратних метри) та житловий будинок (224 метри квадратних) та дві автівки - “Нісан” та "Мазда". Щодо заробітної плати, то у 2010 році голова обласної ради заробив 134393,76 гривень (в середньому, це трохи більше 11 тисяч гривень на місяць). З урахуванням матеріальної допомоги сукупний дохід чиновника за минулий рік склав 139041,76.

Мер Хмельницького заробляє менше, ніж його дружина та дорослий син

Згідно декларації, загальна сума доходу мера обласного центру Сергія Мельника, державного службовця ІІ категорії, за 2010 рік склала 121258, 52 гривні. З них заробітна плата отримана Сергієм Івановичем у минулому році була 104457,12 гривні, тобто, в середньому на місяць виходить 8704, 76 гривень. Ще міський голова у 2010 році отримав 16828, 40 гривні матеріальної допомоги. Щодо членів сім'ї пана Мельника (згідно декларації до них належать чоловік (дружина), батьки та неодружені діти, що проживають з ними, у мера це — дружина, котра працює у обласному фонді Держмайна та син) то їхній сукупний дохід склав 136578,02 гривні. Основну частку у цій сумі склали доходи від підприємницької і незалежної діяльності — 113800 гривень.
 

Коментарі:

poma 25.07.2011 09:35

А вот для желающих быстро разбогатеть Введи в поисковик гугл наименование статьи«  ((Как заработать очень быстро, очень много и относительно легко. и на сайте» Посовести» увидешь  ) почитай я думаю поможет каждому и не надо смеятся -точно говорю поможет каждому, главное умей читать между строк

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую