ye-logo.v1.2

Тенеріфе – райські сади з ангельськими забаганками

Суспільство 6442

Легендарна земля древніх мореплавців і поетів з давніх-давен вабить усіх любителів екзотики зеленим магнітом у синяві Атлантичного океану. Карибським островам уже понад 30 мільйонів років, але з геологічної точки зору вони ще досить молоді

Про їхнє існування у своїх текстах писав ще Платон, називаючи їх «райськими садами» та «островами вдачі». І він не помилився, адже острови й досі чарують безмежними можливостями для відпочинку і розваг. Ми зібрали поради та враження туристів з досвідом і пропонує читачам.
Тенеріфе – найбільший серед Канарських островів. Курорти тут з’явилися ще наприкінці 19 століття, коли до Європи прийшла мода їздити взимку на північ острова. Природа, формуючи у водах Атлантиди цей по-справжньому райський куточок, зробила все, щоб людина, нічого не будуючи та не докладаючи жодних зусиль, могла насолоджуватися життям. Однак невгамовні мандрівники все ж таки внесли свої корективи. Так з незайманого острова, Тенеріфе перетворився на 2 тисячі квадратних кілометри суцільного задоволення з різноманітними ландшафтами: крутими скелями та зеленими долинами, неймовірної краси відпочинковими комплексами і поодинокими бунгало, численними пляжами та застиглими потоками вулканічної лави. І хоча відпочинок на Тенеріфе не з дешевих, проте ті, хто вже скуштував райської насолоди на Канарах, стверджують, що «воно таки того варте!».
Екзотика для душі
На острові панує вічна весна, адже взимку тут не холодно, а влітку ніколи не буває дуже жарко. На острові з особливою силою відчувається контраст між родючою північчю і сонячним півднем. Північ острова – це притулок для прихильників спокійного, усамітненого відпочинку «наодинці з природою»: відстань від одного готелю до іншого чимала, тому немає шуму, суєти та набридливих сусідів – суцільна романтика. Чим ближче до півдня, тим більше туристів: доглянуті пляжі зливаються в одну лінію, а всіляких розваг не менше, ніж на материку. Сюди приїздить молодь, адже клубів та дискотек більше ніж достатньо, а також сім’ї з дітьми, оскільки більшість готелів має дитячу анімацію і міні-клуби. До речі, Тенеріфе – це єдиний європейський курорт, де можна засмагати і купатися в морі навіть взимку. Саме так, адже не зважаючи на розташування острова, він все ж є частиною Європи, тому жодних проблем з місцевими жителями та сервісом не виникатиме. До речі готелі тут можна віднайти на будь-який смак і гаманець. До того ж, на острові панує унікальний м'який клімат, тут завжди тепло, немає задушливої спеки, і акліматизація до його погодних умов минає досить легко, що відрізняє його від безлічі інших екзотичних куточків. Також врахуйте той факт, що на острові немає отруйних тварин, рослин чи комах.
На Тенеріфе вас чекає нічим не забруднений океан, а також цілющий пісок, яким багаті пляжі острова, тому це відмінний варіантом відпочинку для тих, хто воліє годинами валятися на березі океану, ніжитися під променями сонця і випробовувати різноманітні морські розваги.
Випробування для … гаманця
Справжні цінителі відпочинку на воді полюбляють Тенеріфе за спортивні причали, які переповнені яхтами і човнами, розписаними веселими і яскравими фарбами, і нетерпляче чекають можливості помірятися силами з хвилями і вітром. Якщо у вас вистачить бажання на те, щоб не просто вилежуватися на морі, то обов’язково завітайте до місць спеціально призначених для сміху і веселощів, приміром, аквапарк Октопус (Octopus) з приголомшливими водними атракціонами на півдні. Особливо щастить тим, хто відпочиває на островах під час проведення фестивалю музики Канарських островів, який триває місяцями і збирає на Тенеріфе всесвітньо відомих музикантів, оркестри і солістів, таких як Пласідо Домінго або Альфредо Краус. Доповнити яскраві враження можна також побувавши на карнавальних ночах – улюбленому святі місцевих жителів. Вважається, що саме карнавал – душа острова, яка приймає кожного гостя з розкритими обіймами і порцією щастя. Окрім участі у карнавальному дійстві; виділіть час на відвідування національного парку Тейде, для поїздки на вулкан і не забудьте заглянути у кратер – кажуть, активний вулкан заряджає енергією. Залиште трохи часу на відвідування Лоро Парку, до складу якого входить зоопарк, океанаріум, величезний рефрижератор-пінгвінарій, дельфінарій та ботанічний сад. Парк названий на честь величезної колекції папуг. Дорогою додому завітайте до парку орлів, відомого своїм шоу з хижими птахами, у тому числі з найбільшими з існуючих у світі орлів. Не забудьте також помилуватися й обов’язково сфотографувати на пам'ять екзотик-парк з його кактусами та садом орхідей, відвідати парк метеликів, піраміди Гуїмар, посмакувати вина у винних погребах, а після – подайтеся на лицарський турнір у замку Сан-Мігель.
«Мокре» задоволення – дайвінг
Традиційні місця для дайвінгу на Тенеріфе – південний край острова і південно-західне узбережжя. Є кілька дуже цікавих місць і на північній стороні, проте, варто врахувати, що саме в цій частині острова дуже складно вгадати з погодою. Через сильні вітри практично не занурюються на південно-східній частині «трикутника» Тенеріфе, зате там справжнісінький рай для любителів серфінгу.
Найбільш відоме місце для занурень, а також своєрідна візитна картка для дайвінгу на Тенеріфе – це дайв-сайт Chuchos (з іспанської Скати). Буквально в 400 метрах від виходу з бухти демонструють шоу для всіх бажаючих – годування скатів з рук (дехто примудряється і з рота). У будь-який час року вам забезпечена компанія мінімум дюжини морських котів та чорних атлантичних скатів. Часто тут гостюють і черепахи. Найбільш північні місця для дайвінгу уздовж цього узбережжя Тенеріфе, такі як Атлантида, Маска, доступні тільки з містечка Лос Гігантес. Саме тут найбільш імовірно під час занурення зустріти дельфінів. Поспілкувавшись із жителями підводного царства, спробуйте свої сили в інших видах активного і спортивного відпочинку, які популярні на Тенеріфе: параглайдинг (спуск із гір на парашутах), віндсерфінг та кайтсерфінг (катання на дошці за повітряним змієм), альпінізм, мотоцикли, картинг, верхова їзда, гольф, яхтинг. До речі, на острові дозволено підводне полювання.

Пікантні деталі: не намагайтеся відшукати громадський туалет, їх практично не існує, хіба що на вокзалах та автобусних станціях. Сміливо заходьте до найближчого бару чи ресторану, і якщо в закладі є декілька відвідувачів, спокійно рушайте в глиб приміщення і шукайте заповітні дверцята. Якщо ж відвідувачів немає, вам, можливо, доведеться спочатку щось замовити – чашку кави чи кухоль пива. До речі, про ресторан: до суми замовлення тут додають офіціантові 5-10%, а покоївкам у готелі давати чайові слід тричі: наступного дня після приїзду, через кілька днів і перед від'їздом.

Матеріал підготовлено з допомогою туристичної агенції «МТБ-ТУР»

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую